LØSLATT: Dette bilder viser den drapssiktede etter han skjøt seg selv. Han ble lettere skadet. Foto: TV Asian
LØSLATT: Dette bilder viser den drapssiktede etter han skjøt seg selv. Han ble lettere skadet. Foto: TV Asian

Drapsiktet nordmann løslatt mot kausjon etter drap i Thailand

Den drapssiktede drammenseren (59) skal ha drept Lars Arne Fjeldsbø (54), og forsøkt å begå selvmord. Nå er han løslatt mot kausjon, ifølge Bergens Tidende. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På en restaurant vest i Thailand skal de ha spist middag og spilt dart. 59-åringen og Lars Arne Fjeldsbø (54) skal ha begynt å krangle, angivelig om penger, før det endte fatalt. 59-åringen tok opp en pistol og skjøt Fjeldsbø. 

Deretter skal han ha prøvd å ta sitt eget liv ved å skyte seg selv to ganger, uten å lykkes. 

59-åringen, opprinnelig fra Drammen, ble sendt til sykehus med ambulanse, før han ble sendt i fengsel, siktet for drap av thailandske myndigheter. 

Nå er han løslatt mot kausjon, skriver BT.

Hvor mye kausjonen er på er uvisst. Den siktede må være i Thailand til politiet avslutter etterforskningen, og er fratatt passet sitt. Lederen for drapsetterforskningen Yutthana Rattanapan bekrefter dette overfor BT.

UD: Siktede ba om konsulærhjelp

Utenriksdepartementet vil ikke kommentere spesifikt på denne saken. Kommunikasjonsrådgiver i UD, Veslemøy Lothe Salvesen, sier til TV 2 at de har hatt kontakt med den siktede. Han har bedt om konsulærhjelp, men Salvesen vil ikke gå inn på detaljer i det. Hun forteller at UD ofte hjelper nordmenn som blir arrestert i utlandet.

– Vi hjelper med alt fra å finne gode tolker, advokater, har kontakt med pårørende og forskikringsselskap, sier Salvesen.

Hun vil ikke fortelle om verken han eller den avdøde bodde i Thailand.

Pengekrangel

Lars Arne Fjeldsbø (54), opprinnelig fra Bergen, skal ha rådet den drapssiktede mannen om å investere i et bingoselskap. Sistnevnte skal ha tapt 1,5 millioner kroner. 

Danske Tage Hansen, som spiste middag med de to nordmennene, så hendelsen. 

– Gjerningsmannen ville ikke være med på det siste spillet. Han ruslet ut til scooteren sin og hentet en pose før han betalte regningen i baren. Så kom han bort til offeret som skulle til å kaste. Der dro han opp en revolver, og sa «du har ødelagt mitt liv» og skjøt han to ganger, sier Hansen til TV 2.