STOR PÅGANG: Glenn Jensen har ansvaret for visumsøknader til Russland, og har blitt nedringt av Hamarsinger etter at Patrick Thoresen ble finaleklar. Foto: Privat.
STOR PÅGANG: Glenn Jensen har ansvaret for visumsøknader til Russland, og har blitt nedringt av Hamarsinger etter at Patrick Thoresen ble finaleklar. Foto: Privat.

Visum-boom etter Thoresen-suksess

Det koker for Iskriger Glenn Jensen hos Visumservice. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – Etter at Patrick Thoresen ble matchvinner i den sjuende kampen tirsdag startet det å renne inn henvendelser. Det aller meste er fra Hamar, og det er ikke bare Visumservice de ringer til. Jeg får masse meldinger på Facebook også, fordi folk veit at jeg jobber der, forteller Glenn Jensen. 

Over 20 søknader på tre dager
Jensen spiller hockey i Vålerenga når han ikke jobber i Visumservice, og har god erfaring fra Russland etter at han bodde sammen med bestekameraten Mats Zuccarello Aasen i Magnitogorsk under store deler av 2012/2013-sesongen. 

På bare tre dager har 27-åringen kjørt i skytteltrafikk til den russiske ambassaden for å skaffe hockeyinteresserte nordmenn visum for å se Thoresen og hans SKA St. Petersburg i KHL-finalen. 

– Vi leverte åtte søknader bare i dag, og etter at han ble finaleklar har jeg vel behandlet 20 søknader. Det datt i tillegg tre inn i hyllen min nå, så det virker som Thoresen får god støtte fra det norske folk, sier Jensen da TV 2 snakker med han på telefon. 

– Merker stor interesse
En av dem som skal over til finalekampene er en av Thoresens beste venner Kim Frydenberg. På samme måte som Jensen bodde med Zuccarello for å holde han med selskap, bodde Frydenberg med Thoresen på den tiden da han spilte i sin tidligere klubb Salavat Yulaev Ufa. 

Thoresen vant KHL-trofeet i 2011 da han var i ufa, og nå håper kompisen at det skjer igjen. 

– Det er kjempekult at han gjør det så bra. Jeg så den ene kampen der han ble matchvinner på hytta, og den siste semifinalen. Nå er vi en gjeng på fem-seks stykker som skal over til de to første hjemmekampene i finalen, så vi får håpe SKA tar det på fire kamper. Da blir det en liten fest, forteller han. 

Som Oslo-gutt merker ikke Frydenberg så mye til den økte interessen hos Hamarsingene, men han er ikke i tvil om at kameratens suksess har åpnet øynene for russisk hockey for nordmenn. 

– Jeg merker at det flere og flere som prater om Patrick, Russland og russisk hockey. Jeg tror egentlig folk har vært interessert i KHL tidligere også, men at han fortsetter å levere gjør jo at folk følger enda mer med, understreker han. 

Finaleserien mellom Thoresens SKA St. Petersburg og Bars Kazan starter lørdag.