KORRUPSJON: Mannen som skjøt og drepte minst én person i et rettslokale i Milano torsdag skal være involvert i en korrupsjonssak. REUTERS/Stefano Rellandini
KORRUPSJON: Mannen som skjøt og drepte minst én person i et rettslokale i Milano torsdag skal være involvert i en korrupsjonssak. REUTERS/Stefano Rellandini

Fire personer drept i rettslokale i Milano

Fire personer skal ifølge italienske medier være drept og flere skadd etter en skyteepisode under en rettssak i Milano, Italia. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både BBC og Sky News melder at det har vært en skyteepisode i et rettslokale, Palace of Justice, i den italienske byen Milano torsdag formiddag. 

Ifølge italienske Corriere skal fire personer være drept. 

Sky News: Dommer drept

Ifølge flere italienske medier skal to personer være drept, men det er ikke blitt bekreftet av politiet. 

Sky News skriver at gjerningsmannen er pågrepet av politiet, etter at han gjemte seg inne i bygningen. De melder at en dommer og en advokat er blant de drepte. 

Den italienske innenriksministeren Angelino Alfano opplyste om pågripelsen på Twitter torsdag ettermiddag.

– Jeg var i rettslokalet ved siden av da vi hørte tre eller fire skudd, sier advokaten Marcello Elijah til avisen La Stampa.

Skuddene falt rett før klokken 11 og advokat Elijah forteller at det raskt kom mange politifolk til stedet. Ifølge La Stampa ble alle dørene på tinghuset stengt etter skytingen i et forsøk på å hindre gjerningsmannen i å stikke av.

– Jeg hørte skuddene og så en mann med en blodig fot, så jeg ble redd og løp sier et annet vitne til avisen.

Gjerningsmannen skal ifølge politikilder være involvert i en korrupsjonssak. Bilder fra åstedet tyder på at noe har skjedd på trappen utenfor tinghuset.

Skyteepisoden fant sted i en rettssal i tredje etasje av Palazzo di Gisutizia.

Artikkelen oppdateres.