Fotballryktene: – Herrera kan bli Xavis erstatter

Og Chelsea og Arsenal kjemper om uruguayansk stortalent. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League-sesongen er i sluttfasen og det er siste sjanse for klubbene til å finsikte potensielle sommeroverganger.

Her er noen av ryktene de engelske avisene byr på torsdag. 

Vi starter i den røde delen av Manchester der tomålshelten fra Villa-kampen, Ander Herrera følges tett av Barcelona.  25-åringen har imponert den spanske klubbens speidere og ifølge Daily Mail ser de på Uniteds midtbanespiller som en erstatter for Xavi. Xavi har vært i samtaler med Al-Sadd fra Qatar og kan forsvinne fra klubben i sommer. Herrera på sin side, skal være fornøyd med tilværelsen i Manchester United og planlegger å bli i klubben lenge . 

Når det gjelder spillere som kan være på vei inn dørene på Old Trafford er Dani Alves en av spillerne som nå nevnes. Den brasilianske høyrebackens kontrakt med Barcelona går ut til sommeren og ifølge The Mirror er Arsenal, Chelsea og PSG også interesserte i å sikre seg  31-åringens tjenester. Spanske medier melder at Alves har vært på Uniteds radar lenger.

Southamptons Nathaniel Clyne er fortsatt Louis van Gaals førstevalg når det gjelder forsterkninger i de bakre rekker.  Clyne skal ha takket nei til Southamptons nye kontraktstilbud og mye tyder dermed på at de selger ham til sommeren for å tjene penger.  Også Chelsea skal være interessert i Clyne og hans lagkamerat Morgan Schneiderlin

Vi holder oss i Manchester. Onsdagens fotballrykter kunne fortelle at Manchester Uniteds byrival City ønsket seg flere engelske spillere i stallen, blant dem Raheem Sterling, Jordan Henderson og Jack Wilshere. Trolig kommer City til å møte stor motstand fra både Liverpool og Arsenal, som ønsker å beholde sine engelske stjerner. Derfor har de nå utvidet ønskelisten med Danny Ings, Jay Rodriguez og James Ward-Prowse.  

I tillegg skal også City ha rettet oppmerksomheten sin mot Liverpools Philippe Coutinho. Ifølge The Mirror planlegger de å lokke til seg brasilianeren ved å øke lønnen hans betraktelig. 

I London brygger det opp til krig mellom de to gigantene Chelsea og Arsenal. Begge har kastet sine øyne på et av Sør-Amerikas største talenter, uruguayanske Federico Valverde.  16-åringen spiller akademi-fotball for Peñarol i Uruguay og imponerte stort under det sør-amerikanske U17-mesterskapet i  Paraguay i mars.

Ifølge The Mirror skal Arsenal allerde ha tilbudt klubben rundt 24 millioner kroner for supertalentet. En speider som var til stede under turneringen forteller til avisen at Valverde var Uruguays desidert beste spiller i Paraguay. 

I Birmingham har Aston Villa endelig fått Christian Benteke i form. Og det fører til at han plutselig begynner å figurere i ryktespaltene igjen. Nå skal AC Milan være lysten på å hente spissen. Ifølge The Mirror kan italienerne imidlertid få konkurranse fra Wolfsburg. 

Torsdag melder NTB at Chelsea skal ha lagt inn bud på Tokyo-spilleren Yoshinori Muto. 22-åringen, som har scoret ett mål på elleve kamper for Japan, skal fremdeles ikke ha bestemt seg for om han ønsker å dra til London.  Den japanske ligaen startet forrige måned og Muto har imponert med tre scoringer på lagets fire første kamper. I sin første sesong i fjor endte 22-åringen på 13 mål. Han var også blant de elleve på årets lag i Japan.