– Jeg har gledet meg til å gå på jobb i 37 år. Det gjør jeg ikke lenger  

Rigmor Isehaug var Monika-varsleren Robin Schaefers sjef og støttespiller. Nå har hun levert oppsigelse fordi hun ikke har tillit til ledelsen i Hordaland-politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politioverbetjent Rigmor Isehaug har båret politiuniformen i 37 år. De aller fleste årene har hun gjort det med stolthet. Men det siste året har vært tungt. 

– Jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb. Det har jeg ikke gjort det siste året, sier Rigmor Isehaug i et eksklusivt intervju med TV 2.

TV 2 treffer henne på kontoret på politihuset i Bergen. Hun er preget etter en dag hvor hun har stått i begivenhetenes sentrum. Hun legger ikke skjul på at hun har stått i en storm. Men for den erfarne politikvinnen, har stormen vart lenge. 

– Ble totalt avvist

Høsten 2011 ble åtte år gamle Monika funnet død i sitt eget hjem.
En rekke spor tydet på drap, men saken ble likevel henlagt som selvdrap.

Rigmor Isehaug var næmeste leder for Robin Schaefer. Det var Scheafer som varslet om grove feil i etterforskningen etter dødsfallet. 

Isehaug har støttet Schaefer i hans arbeid for å få saken gjenopptatt. Hun beskriver en følelse av å bli motarbeidet.

Mangler tillit

– Vi ble avvist totalt med en gang. Jeg ble møtt med å bli utestengt fra saken i politiets systemer. Vi ble holdt utenfor alle beslutninger og vurderinger, og ble heller ikke varslet om saken eventuelt skulle bli gjenopptatt, sier hun.

Hun har vært leder i Norges nest største politidistrikt, og er svært tydelig på at hun ikke er fornøyd med situasjonen i Hordaland politidistrikt. 

– Når jeg ikke har tillit til at de kan prioritere på en riktig måte og heller ikke kommuniserer til meg på seksjonen, da føler jeg at jeg ikke kan stole på de etter det jeg opplevde i Monika-saken, sier Isehaug.

– Skakkjørt organisasjon

Isehaug mener flere i Hordaland politidistrikt bør vurdere sine stillinger og at distriktet har en lang vei å gå for å vinne tilbake tilliten hos publikum.

– I dag er vi nok en organisasjon som er skakkjørt. Vi har ikke alltid vært det og jeg håper ikke vi kommer til å være det i fremtiden, sier Isehaug til TV 2. 

TV 2 har vært i kontakt med flere i ledelsen i Hordaland politidistrikt. Ingen av de ønsker å kommentere denne saken.