Emilie Haavi jubler etter å ha scoret Norges første mål under treningskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nederland på Strømmen stadion onsdag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Emilie Haavi jubler etter å ha scoret Norges første mål under treningskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nederland på Strømmen stadion onsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norsk tap tross Haavis drømmemål

To mål av Emilie Haavi, det siste et drømmetreff på hel volley, var ikke nok for Norges kvinnelandslag. Det ble tap 2-3 for Nederland i onsdagens VM-oppkjøringskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en åpen første omgang med store sjanser til begge lag og to mål til hver hadde Norge tilsynelatende full kontroll på nederlenderne etter pause og jaktet det som ville vært et fortjent vinnermål, men uten å lykkes.

Lieke Martens ble tomålsscorer og matchvinner da Norge tapte flere dueller etter et frispark fra kanten tre minutter før slutt.

– Kynisme eksisterte ikke i dag, selv om vi hadde det høyt oppe på lista før kampen. Vi har ingen grunn til å være stolte av gjennomføringen. I perioder så vi toppnivået, men dessverre så vi også mye av vårt bunnivå, sa landslagssjef Even Pellerud.

Særlig i første halvdel var det mye rusk i det norske laget, som er samlet for siste gang før VM-troppen tas ut og samles midt i mai. Pellerud har ting å jobbe med i ukene som da gjenstår før mesterskapet i Canada.

Norge var ute etter revansj mot et nederlandsk lag som i fjor høst vant 2-0 på Nadderud i siste kvalifiseringskamp og påførte Norge det første poengtapet noensinne i VM-kvalifisering på hjemmebane. Det ble med ambisjonen, mot et lag som kom rett fra 1-2-tap på Island søndag.

Norge fikk en god start. I det 13. minutt gjorde Ada Hegerberg en god gjenvinning og prøvde seg med et skudd som ble blokkert. Isabell Herlovsen plukket opp ballen, stormet inn i feltet og la inn til Haavi. Hennes harde skudd gikk inn via keeper. (©NTB)