Kristoff med ny seier i Belgia

Spurtslo konkurrentene i Scheldeprijs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff (27) spurtet inn til sesongens ellevte seier i den belgiske semi-klassikeren Scheldeprijs.

Onsdagens triumf kommer bare tre dager etter Katjusja-rytterens imponerende seier i Flandern rundt.

Rå spurt
I rittet fra Antwerpen til Schoten, som gikk uten blant andre André Greipel, Mark Cavendish og Marcel Kittel, ble det som ventet massespurt. Den «timet» Kristoff perfekt og var igjen utilnærmelig på de siste meterne. 

– Jeg var sliten, men nå er formen så bra at selv om jeg er sliten, så vinner jeg, sier Kristoff til VG

Edward Theuns og Jawheni Hutarovitsj var rytterne nærmest nordmannen i spurten. Etter en dramatisk avslutning med en massevelt hyllet 28-åringen lagkameratene i Katjusja.

– Vi var kanskje litt langt bak med én til to kilometer igjen. Så gjorde de (hjelperytterne journ.anm) en god jobb for å bringe meg frem. Jeg var i perfekt posisjon på de siste 500 meterne og kunne starte når jeg ville. Jeg følte meg sliten, men fordi vi måtte bruke mye krefter på å få oss i posisjon på de siste to kilometerne. Jeg var ikke sikker, men til slutt så jeg at jeg ikke måtte passere noen. Det var en fantastisk følelse, sier Kristoff i seiersintervjuet.

Cannondale-Garmin-rytter Kristoffer Skjerping endte på 20.plass i onsdagens ritt.

Kristoff avslutter vårsesongen med det TV 2-sendte Monumentet Paris-Roubaix søndag. Der blir naturligvis Katjusja-rytteren regnet som en av favorittene til å vinne.

– Jeg håper å fortsette seiersrekken, men Roubaix er annerledes, og jeg har hatt problemer der før. Jeg ser ikke på meg selv som en av de største favorittene siden jeg ikke har prestert så bra der de siste årene, men vi skal prøve, sier Kristoff.

Se den dramatiske innspurten i videovinduet øverst på siden!

Unngikk massevelt
Mens Kristoff jublet for seier i målområdet i Schoten, lå en rekke ryttere på asfalten noen hundre meter lenger bak. Like etter at feltet passerte kilometersmerket gikk det nemlig en stygg velt i hovedfeltet. Flere ryttere deiset i asfalten, men Kristoff var plassert langt nok fremme til å unngå uhell.

– Vi hadde akkurat kommet oss frem før krasjen, så det skjedde bak meg. Men jeg hørte det veldig godt. Det er litt svingete her, så det er alltid litt farlig. Men det er sykling - det er alltid farlig, sier Kristoff.

Seieren i Scheldeprijs gjør Kristoff til en historisk rytter. Ingen har tidligere vunnet tredagersrittet De Panne, Flandern rundt og Scheldeprijs på en uke. Det skriver Infostrada.

Resultat:
1. Alexander Kristoff
2. Edward Theuns
3. Jawheni Hutarovitsj
4. Marc Sarreau
5. Danny van Poppel
6. Matteo Trentin
7. Nicolas Marini
8. Michael van Staeyen
9. Tyler Farrar
10. Christoph Pfingsten