Coutinho matchvinner etter nydelig veggspill med Henderson

Liverpool er klar for semifinale i FA-cupen etter å ha slått Blackburn på bortebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blackburn-Liverpool 0-1

Videosammendrag av kampen ser du øverst!

(Den første kampen mellom de to endte 0-0)

Etter en halvtam og lite innholdsrik 1. omgang våknet både Liverpool og Blackburn til live etter hvilen.

Drøye 20 minutter før slutt banket Philippe Coutinho inn kampens eneste scoring og sendte Liverpool til semifinale i FA-cupen.

0-0 til pause
Liverpool styrte det meste i åpningsomgangen, men maktet ikke å skape de helt store sjansene. Noen forsøk var det, men der Blackburn-forsvaret ikke greide å rydde opp, stod keeper Simon Eastwood i veien.

En svak Sakho-involvering var det nærmeste gjestene kom scoring, men stopperen fikk rettet opp sin egen feil, og da lagene gikk til pause på Ewood park stod det fortsatt 0-0.

Innholdsrik åpning på 2. omgang
2. omgang startet friskt, og hadde det ikke vært for en svært våken Simon Mignolet i Liverpool-buret kunne for Tom Cairneys langskudd gått rett i mål.

Deretter fikk Ben Marshall muligheten etter et hjørnespark, men også denne gangen stod Mignolet i veien. Starten på den andre omgangen tydet på at begge lags managere hadde gitt beskjed om at de forventet mer enn det som ble levert i 1. omgang.

Begge lag virket nemlig piggere og mer interesserte, og i løpet av de ti første minuttene av omgangen skjedde det vel egentlig mer enn det gjorde i løpet av hele 1. omgang.

Coutinho matchvinner
Etter den heftige starten på 2. omgang fulgte igjen en noe roligere periode. Men i det 70 minuttet smalt det fra bortelaget. Philippe Coutinho fikk ballen tilbake etter et hjørnespark og spilte vegg med Henderson før han banket til ballen ned i det lengste hjørnet.

Flere mål ble det ikke, og dermed er det Liverpool som skal møte Aston Villa i FA-cupens semifinale.

PS! Tre minutter på overtid kunne Simon Eastwood blitt den store helten etter at han ble med opp i feltet før et langt innkast. Men forsøket fra Blackburn-keeperen ble reddet av Simon Mignolet.

Den kampen spilles søndag 19. april. Reading og Arsenal møtes i den andre semifinalen.

Slik startet lagene:
Blackburn: Eastwood, Henley, Kilgallon, Baptiste, Olsson, Conway, Evans, Williamson, Cairney, Marshall, Rhodes.
Liverpool: Mignolet, Johnson, Lovren, Sakho, Henderson, Allen, Lucas, Moreno, Sterling, Sturridge, Coutinho.