Storhamar slo tilbake i målfest

Slo Stavanger Oilers 5-3 i den andre NM-finalekampen. Nå står det 1-1 i kamper!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar Dragons-Stavanger Oilers 5-3

Videosammendrag av kampen ser du øverst!

Etter 2-4-tap i den første NM-finalen var det nok et revansjelystent Storhamar som tok i mot Oilers i Hamar OL-Amfi.

Men bare 19 sekunder ut i oppgjøret, satt dagens første for gjestene, signert Peter Lorentzen. Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Linus Johansson utlignet for vertene.

Deretter scoret Storhamar to mål, før Oilers reduserte tiil 2-3 13 minutter ut i midtperioden. Med snaue fem minutter igjen til pause nummer to utlignet Dan Kissel til 3-3, før Storhamar igjen tok ledelsen ved Patrik Bäärnhielm.

Jacob Berglund la på til 5-3 i den tredje perioden, og flere mål ble det ikke. Dermed står det 1-1 i kamper mellom de to NM-finalistene.

Storhamar-trener Aleksandr Smirnov var naturligvis glad for seier.

– Vi hadde en veldig bra innstilling i dag. Vi krevde seier av oss selv, og vi konsentrerte oss kun om dagens kamp. Det var ikke så veldig mange blåmerker på guttene etter den første kampen, men det var det i dag – og da kommer resultatene, sier Smirnov til TV 2.

Jacob Berglund svarer følgende på spørsmål om han tror det er mulig å vinne også i Stavanger:

Ja, absolutt. Vi har vunnet der tidligere i serien. Jeg tror absolutt at vi vinner en eller to kamper der!

Thoresen: – Storhamar var bedre enn oss
– Vi slipper inn fem mål. Da vinner man ikke mange kamper, kommer det fra Oilers' Henrik Solberg etter kampen.

Trener Petter Thoresen hadde følgende å melde:

– De synes kanskje de er veldig gode. I ishockey er det dem med størst entusiasme og vilje til vinne små dueller som oftest vinner kamper. Vi har altfor lite «passion» i det vi driver med i dag. Jeg tror ikke vi blokkerte et eneste skudd. En ting er å tape, men vi må ha litt mer følelse i det vi driver med.

– I dag var Storhamar bedre enn oss, fastslår treneren.

Pangstart og jevn førsteperiode
Allerede etter 19 sekunder fikk altså hjemmelaget dagens første scoring i fleisen. Oilers' Peter Lorentzen kom alene med Storhamar-keeper Andrew Engelage og gjorde ingen feil da han satte inn 1-0.

Men det skulle ikke ta lang tid før det igjen var balanse i regnskapet. Før det var spilt tre minutter utlignet nemlig Linus Johansson til 1-1 og lagene var like langt.

– Nå tror jeg vi vinner
Utover i den første perioden var det Storhamar som styrte det meste av spillet ut på isen, men Oilers han brukbart med. Det kan også legges til at det i løpet av den første perioden ikke kom en eneste utvisning.

– Vi får en bra start, men så er Storhamar bedre enn oss en periode før vi etter hvert kommer inn igjen i kampen. Nå tror jeg vi vinner, sa Oilers' målscorer Peter Lorentzen til TV 2 i den første pausen.

Tidlig scoring igjen
I likhet med den første perioden, startet også midtperioden med et smell. Men denne gangen var det hjemmelaget i gult som først fikk pucken i buret.

Christian Larrivée fikk pucken ute på høyre og knallet til mot målvakt Ruben Smith. Pucken gikk i i mål, og dermed ledet hjemmelaget 2-1 på Hamar. Og bare snaue tre minutter seinere satt den på ny for Dragons.

Løkken Østli knallet inn 3-1
Med én spiller mer på banen, fikk Lars Løkken Østli pucken ute til venstre. 28-åringen dunket til på direkten, og bak en passiv Smith i Oilers-målet gikk «den lille sorte» via stolpen og inn.

På stillingen 3-1 Storhamar måtte Oilers frem og jage. Og etter å ha brent et par fete sjanser, lyktes omsider Christian Dahl Andersen i å redusere for gjestene, før Dan Kissel lurte vekk en Storhamar-back og smalt inn utligningen.

– Vi preger matchen
Like etter sendte tidligere Oilers-spiller Patrik Bäarnhielm hjemmelaget i føringen etter mye frem og tilbake inne i Oilers' målgård. Da kveldens andre pausesignal gikk, stod det altså 4-3 til Storhamar.

– Vi preger matchen, og dette er vår match. Nå handler det om vilje. Spiller for spiller er de bedre enn oss, men dette skal vi ta på viljen, kom det fra målscorer Patrik Bäärnhielm etter den hektiske midtperioden.

Berglund la på til 5-3
Fem minutter ut i den tredje perioden vartet Storhamars Jacob Berglund opp med en real lekkerbisken da han limte pucken i lengste kryss til 5-3.

Men tross flere sjanser til begge lag de siste 15 minuttene, ble det ikke flere scoringer.

Kveldens kamp var den andre i en rekke av minimum fire – og maksimalt sju finalekamper mellom Storhamar Dragons og Stavanger Oilers.

Neste kamp mellom de to finalistene spilles fredag. Kampen ser du kl. 19.00 på TV 2 Sportskanalen og Sumo!

KJØP ET HOCKEYBORD – BIDRA TIL EN GOD SAK! 
I forbindelse med sluttspillet i GET-ligaen auksjonerer TV 2 bort hockeybordplaten som er brukt til sendinger i OL, VM, Champions Hockey League og HockeyXtra.

Trykk deg inn HER og by på bordet!

Budrunden varer sluttspillet ut, og pengene går uavkortet Hockey Mot Kreft!