«Sherwoods store ego»: – Han geniforklarer selv de enkleste grep

Lørdag vender Aston Villa-manageren tilbake til gamle trakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Aston Villa på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag 16.00.

Tim Sherwood klarte kanskje ikke å lede Tottenham til nye høyder, men han klarte i alle fall å brenne seg fast i supporternes minne.

Mye takket være selvsikre resonnementer og «artige» påfunn. (Se «høydepunktene» fra Sherwoods managerkarriere i video øverst!)

– Han fremsto i begynnelsen som et friskt og annerledes pust, men i løpet av noe tid forandret det seg til en nær katastrofe i form av mediahåndtering og ansvarsfraskrivelse, sukker Vidar Edell, leder i Tottenhams venner.

Blandet mottakelse

Lørdag vender Tim Sherwood tilbake til White Hart Lane – som Aston Villa-manager.

– Jeg tror han får en fin velkomst. Jeg kan egentlig ikke forstå noe annet. Han trakk seg ikke av egen fri vilje og kommer til å bli anerkjent for den jobben han gjorde, mener TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, som riktignok presiserer at mottakelsen sannsynligvis blir blandet.

Vidar Edell mener de fleste supporterne har et negativt forhold til Sherwood etter tiden i Tottenham.

– Sherwood var «økonomisk» i sin bruk av statistikk. Han påsto blant annet at han var Tottenham-manageren med best resultater i nyere tid. Etter hvert var han vel den eneste som trodde, eller ga uttrykk for at han trodde, at han faktisk hadde en lang kontrakt med klubben. Sannheten var at kontrakten hadde en ensidig opsjon på at den også bare kunne vare et halvt år, sier Edell.

Sherwood på offensiven

Sherwood selv, på sin side, har gjort lite for å flørte med gamleklubben den siste uken.

– Tottenham nektet for at de hadde kontakt med andre managere, men samtidig gikk flere managere ut i media og sa at de var i kontakt med klubben. Noen fortalte løgner, sa Sherwood til Mirror tidligere i uken. 

TV 2s fotballblogger Tor-Kristian Karlsen, som er basert i London, har et relativt slett inntrykk av Villa-manageren.

– Tim Sherwood, selv da han var spiller, fremsto som en fyr med veldig stort ego. Han var kaptein uten å fremstå som en veldig god kaptein. 

Karlsen trekker frem basketaket mellom Graeme Le Saux og David Batty.

– Jeg har aldri fått inntrykk av at han er en veldig god leder. Han geniforklarer seg selv og selv de mest enkle grep han har gjort. 

Thorstvedt har også et og annet å tilføye om Sherwoods ego.

– Han mener jo at hvis han het «Sherwoodiola», så hadde han fått jobb overalt. Han fortjener ære for Bentaleb, men det er verre med Harry Kane, sier Thorstvedt og viser til Sherwoods påstander om at Tottenham ville kvitte seg med Kane før han tok over.

Kan fungere på kort sikt

Erik Thorstvedt og Tor-Kristian Karlsen er imidlertid skjønt enige om at Tim Sherwood kan fungere godt på kort sikt.

– Suksessfaktoren i Tottenham var å få Adebayor i gang, slik han også har fått Benteke i gang nå. Han bygget opp Adebayor og lot ham være seg selv, men i lengden tror jeg det kan være vanskelig å holde spillergruppen samlet, sier Thorstvedt.

Karlsen tilføyer:

– Han kan løse opp floker og få orden på motivasjonen. Jeg kan også se at han var en god løsning etter Paul Lambert, som holdt igjen alle hestekreftene i laget. Men jeg ville vært svært forsiktig med å satse på han over tid.

Så gjenstår det å se om Tim Sherwood kan redde Aston Villa fra nedrykket, eller om sesongavslutningen bare blir nye tilskudd til Sherwoods stadig voksende portefølje av sitater og påfunn.