RIK PÅ TRIUMFER: Alexander Kristoffs CV og bankkonto er i ekspansjon om dagen. 11 seire har det blitt så langt i 2015. Foto: AFP Photo/AP Photo. Montasje: TV 2.
RIK PÅ TRIUMFER: Alexander Kristoffs CV og bankkonto er i ekspansjon om dagen. 11 seire har det blitt så langt i 2015. Foto: AFP Photo/AP Photo. Montasje: TV 2.

Så mye har Kristoff håvet inn på supersesongen

Nærmer seg millionen - og vi skriver ikke engang midten av april. Se utfyllende oversikt over premiepengene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ja, det lønner seg å være god til å sykle.

Sykkelsporten har tradisjonelt ikke vært den mest pengesterke, men man tjener mer enn godt nok til et behagelig liv om man hevder seg i verdenstoppen.

Så mye tjente han på Flandern-triumfen 
Det har Alexander Kristoff gjort til gagns i 2015. Og da ruller pengene inn på konto.

Beregninger TV 2 Sporten har gjort viser at han har syklet inn 767 842 kroner bare i år.

Det tallet har vi kommet frem til ved å legge sammen alle prispengene han har fått i hvert eneste ritt denne sesongen, både for seire, trøyer han har vunnet, og gode plasseringer både på etapper og i ulike sammendrag. 

Se den detaljerte oversikten over hvor mye hans beste resultater har gitt ham i faktaboksen til høyre!

Oversikten viser, ikke overraskende, at Kristoff tjente mest på seieren i Flandern rundt. Der fikk han 20 000 euro, nesten 175 000 norske kroner, for å gå til topps.

Onsdagens seier i Scheldeprijs, «spurternes verdensmesterskap», ga han rett i overkant av 65 000 kroner, og kom også med et gullkantet trofé - bokstavelig talt. Etter spurtseieren fikk nordmannen nemlig et trofé formet som en sykkel, skriver Katjusja i en pressemelding. I gull. Med 714 diamanter på hjulene. Verdi? 20 000 euro. Altså like mye han fikk for å vinne Flandern.

Andreplassen i Milano-Sanremo resulterte i like under 87 000 kroner inn på konto, mens tre etappeseire, en tredjeplass, sammenlagtseier og poengtrøyen i De Panne i oppladningen til Flandern ga Kristoff 150 000 kroner i premiepenger.

Kristoff vs. skistjernene  
Kristoff har vunnet 11 ritt allerede i 2015, og kan gjøre seg betydelig rikere om han skulle vinne sitt 12. i helgen.

Da står nemlig Paris-Roubaix for tur, og triumfatoren i «Helvetet i nord» stikker av med småpene 260 000 kroner. Til sammenligning ga grønn trøye i Tour de France i fjor 212 000 kroner, etappeseier 68 000 kroner, og sammenlagttriumf 3,8 millioner

Paris-Roubaix ser du på TV 2 og Sumo søndag 12. april.

Sammenligninger på tvers av sporter er alltid vrient på grunn av ulike konkurransformater og de ulike idrettenes økonomiske potensial, men en kjapp titt på tallene viser at Kristoff er langt i fra å være den i landet som gjør seg rikest på idretten sin - selv om han med en årslønn på cirka 5,5 millioner kroner ikke lider noen nød. 

I årets Tour de Ski, for eksempel, stakk Marit Bjørgen av med 903 000 kroner i premiepenger. Martin Johnsrud Sundby fikk 723 000 i samme løp, altså bare drøye 40 000 mindre enn Kristoff har syklet inn så langt i år

Skisesongen 2014/2015 sett under ett, gikk Bjørgen inn nesten 2,3 millioner kroner, mens Sundby endte opp med rett i overkant av 1,3

I skiskyting gir en verdenscupeier 111 000 kroner. Den samme summen fikk skiskytterne for å vinne VM-gull i Kontiolahti i årets verdensmesterskap. 

Johannes Thingsnes Bø fikk i 2014-2015-sesongen 600 000 kroner i premiepenger fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). 

Et langrennsgull i Falun ga noen tusenlapper mer enn et VM-gull i Kontiolahti (128 651 kroner), viser en oversikt fra Dagbladet. Et gull i kombinert ga 106 941 kroner, mens et gull i hoppbakken (for herrene, vel å merke) ga 231 170 kroner. 

– Sterk forhandlingsposisjon
Uansett hva Kristoff skulle tjene i forhold til sine norske kolleger, er det liten tvil om at han lever gode dager for tiden.

Suksessen så langt denne sesongen gjør at også de neste årene kan bli svært innbringendene for 27-åringen.

Kristoff er nemlig på utgående kontrakt, og forhandler i disse dager om en ny avtale med Katjusja. Ifølge agent Joona Laukka vil Kristoff bestemme seg for hvor han sykler i 2016 i den nærmeste fremtid, og Laukka legger ikke skjul på at klienten hans har sterke kort på hånden når lønnen for de neste årene skal diskuteres.

– Vi har vært i en sterk forhandlingsposisjon med laget i lengre tid, og seieren i Flandern gjør denne posisjonen enda sterkere. Det er så godt som perfekt, sa han til TV 2 etter triumfen i Flandern forrige søndag.