VIL HA NOE TILBAKE: Per Sandberg vil ha noe igjen, dersom Frp skal gjenåpne sakene til asylbarna. (FOTO: NTB/Scanpix)
VIL HA NOE TILBAKE: Per Sandberg vil ha noe igjen, dersom Frp skal gjenåpne sakene til asylbarna. (FOTO: NTB/Scanpix)

Krever noe tilbake dersom asylbarn-sakene skal åpnes på nytt

Per Sandberg krever innstramninger på andre felt dersom Frp skal gi seg i saken om asylbarna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fire samarbeidspartiene sitter nå i møte på Stortinget. De jobber med å komme frem til en avtale om asylbarna.

Motkrav

Fremskrittspartiet har nå kommet med motkrav til KrF og Venstre. De kan være med på at asylbarnas saker skal bli tatt opp på nytt, men da skal de få gjennomslag for innstramming av innvandringspolitikken.

TV 2 erfarer at de to konkrete kravene går på innstramming angående familiegjenforeningssaker og innstramming av antall kvoteflyktninger Norge tar imot.

Frps nestleder, Per Sandberg, sa til TV 2 tidligere onsdag at partiet ville kreve noe tilbake dersom de skal inngå en avtale med de andre partiene. Han sier det ikke er denne saken spesielt, men den totale innvandringspolitikken til partiet som betyr noe for grasrota i partiet.

– Partiene diskuterer nå om de kan komme frem til en avtale på et tidspunkt, men da kreves det selvfølgelig innstramninger på andre felt, for vi kan ikke sitte om tre fire år å ha samme situasjon en gang til, sier Sandberg.

Flere møter

Tidligere i ettermiddag satt Anundsen, Jensen og Solberg i et hemmelig møte. Det var der forventet at de skulle forberede det siste utkastet før de møtte støttepartienes ledere.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet satt i går kveld i et møte med støttepartiene Kristelig Folkeparti og Venstre. Temaet skal blant annet være regjeringens håndtering av asylbarna, og partene skal ikke ha blitt enige i går kveld. Da varte møtet til sent på kvelden.

– Det er en del igjen, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til pressen i går kveld.