SLUTTER: Leder for vold- og sedelighetsavdelingen ved Bergen politistasjon, Rigmor Isehaug, har sagt opp jobben etter Monika-saken. Foto: Scanpix
SLUTTER: Leder for vold- og sedelighetsavdelingen ved Bergen politistasjon, Rigmor Isehaug, har sagt opp jobben etter Monika-saken. Foto: Scanpix

Polititopp slutter på grunn av Monika-saken

Seksjonsleder Rigmor Isehaug støttet varsleren Robin Schaefer, men ble bedt om å holde seg unna Monika-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rigmor Isehaug, leder for vold- og sedelighetsavdelingen ved Bergen sentrum politistasjon, har sagt opp sin stilling.

– Jeg har kommet til at nok er nok. Jeg føler jeg har mistet stå på-viljen og motivasjonen det siste halvannet året. Dette knytter seg opp til forsøkene på å få Monika-saken gjenopptatt, sier Isehaug til Bergensavisen.

Politistasjonssjef Olav Valland sier til TV 2 at han har kjent til Isehaugs beslutning i en viss tid.

– Det er selvsagt en alvorlig beslutning, spesielt med begrunnelsen hun gir. Det er samtidig en veldig grundig vurdering hun har gitt, og den respekterer vi fullt ut, sier han.

Valland sier han ser på Isehaugs oppsigelse som et tap.

– Det er alltid leit å miste gode medarbeidere, men jeg respekterer samtidig hennes oppsigelse og avgjørelse, sier Valland.

Isehaug har jobbet 37 år i politiet og blir 57 år i mai. Hun benytter seg av særaldersgrensen i politiet. Hun leverte oppsigelsen i midten av mars.

– Jeg er så heldig at jeg har den muligheten til å gå av når jeg fyller 57 år, og da benytter jeg meg av den, sier Isehaug.

Var varslerens sjef

Hun var lenge sjef for Robin Schaefer, politimannen som varslet om at politiets etterforskning var mangelfull etter dødsfallet til Monika Sviglinskaja (8).

Schaefer tok første gang opp dette med Isehaug i 2013.

Hun sendte hans rapport videre og anbefalte å sende saken over til Kripos.

Istedet ble hun bedt om å holde seg unna saken.

– Når vi etter flere henvendelser, der jeg støttet Schaefer, fikk en klar ordre via stasjonssjefen fra visepolitimesteren om å be Schaefer holde seg unna, fulgte også jeg ordren. Jeg følte jeg sto ganske maktesløs i å følge opp det som videre skjedde, blant annet fordi jeg ikke lenger hadde tilgang til saken, sa Isehaug i et intervju med Politiforum tidligere i år.

Mangler tillit og motivasjon

Isehaug sier hun mangler motivasjon.

«Siste års hendelser ( Monika-saken ) har gått innpå meg personlig. Jeg sliter med å opprettholde den motivasjonen min stilling krever. I tillegg kjenner jeg at jeg ikke lenger har den nødvendige tillit til «systemet» og enkelte av de personene jeg i fremtiden mest sannsynlig vil måtte samarbeide med», skriver Isehaug blant annet i oppsigelsen som TV 2 har fått tilgang til.

– Politiet står foran mange viktige arbeidsoppgaver, og da trengs det ledere med motivasjon. Akkurat det sliter jeg litt med akkurat nå, sier Isehaug til Bergensavisen.

– Hva fremtiden bringer vet jeg ikke, men først vil jeg ha en pause og tenke meg om, sier hun.