FLEST ASSIST: Lionel Messi har flest assist i 2015, ifølge Opta. Men klarer du å tippe andreplassen? (AP Photo/Manu Fernandez)
FLEST ASSIST: Lionel Messi har flest assist i 2015, ifølge Opta. Men klarer du å tippe andreplassen? (AP Photo/Manu Fernandez)

Kun Messi har flere assist enn denne spilleren

Lionel Messi troner øverst - men på plassen bak følger en spiller du trolig ikke tipper på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
KUN SLÅTT AV MESSI: Queens Park Rangers Matt Phillips. Foto: Scanpix.
KUN SLÅTT AV MESSI: Queens Park Rangers Matt Phillips. Foto: Scanpix.

Statistikk-gjengen i Opta har offentliggjort listen over spillerne som har flest direkte målgivende pasninger hittil i 2015.

At Lionel Messi står bak flest mål siden nyttår er neppe en overraskelse for folk flest. Den argentinske superstjernen har storspilt for Barcelona og er i ferd med å skyte klubben til nok et La Liga-gull.

Overraskende andreplass
Men spilleren som havnet like bak Messi er nok vanskelig å tippe for de fleste.

For mens Messi har levert åtte assist frem til april, kaprer nedrykkstruede QPRs midtbanespiller Matthew Phillips andreplassen på Optas statistikk med sju målgivende pasninger.

Den tidligere Wycombe –og Blackpool-vingen må imidlertid finne seg i å dele andreplassen bak Messi med Wolfburgs stjerne Kevin De Bruyne.

QPR-spilleren kan uansett stolt si til sine lagkamerater på Loftus Road at «kun Lionel Messi står bak flere scoringer enn meg».

– Merkelig å gå fra Messi til Phillips
TV 2-ekspert Claus Lundekvam er imidlertid ikke veldig overrasket over at Phillips havnet høyt oppe på assist-listen i de store ligaene.

– Jeg så ham i aksjon mot Aston Villa tirsdag, og han var et helt angrep alene. Han skapte det som var av sjanser for QPR. Phillips er både uredd og utfordrer på kanten hele tiden, poengterer Lundekvam overfor TV 2 Sporten.

– Men hadde du ikke forventet en annen og mer kjent spiller enn Phillips bak Messi?

– Jo, jeg hadde overhodet ikke trodd at han skulle havnet like bak Messi. Derfor er det jo overraskende at han leverer så bra for en klubb som ligger i bunnen av tabellen. Og det er jo litt merkelig å gå fra Lionel Messi til Matt Phillips, for å si det sånn, konstaterer han.

FLEST DIREKTE MÅLGIVENDE PASNINGER I 2015:

8 – Lionel Messi, Barcelona
7 – Matt Phillips, QPR
7 – Kevin De Bruyne, Wolfsburg
5 – Emil Hallfredsson, Verona
5 – Dimitri Payet, Marseille
5 – Santi Cazorla, Arsenal

Kilde: Europe's top five leagues, Opta