Brækhus vraker Sauerland – signerer for Klytsjko-brødrene

Cecilia Brækhus blir del av stjernegalleri ledet av ukrainske bokseikoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se pressekonferansen i videovinduet over. 

Cecilia Brækhus har gjennom sitt eget holdingselskap signert en avtale med Klytsjko-brødrenes K2 Promotions, basert i Tyskland.

Det melder Team Brækhus på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

K2 blir dermed den norske bokserens nye promotor. Hun har også inngått en samarbeidsavtale med sportsrettighetsselskapet IMG. 

– Cecilia Brækhus ser ikke bare bra ut. Hun er også den mest suksessfulle kvinnebokseren i verden. Selv jeg har færre belter enn henne. Vi er glade for å annonsere at Cecilia har signert for oss. Vi ser frem til å se henne bokse for oss i fremtiden og ønsker henne alt hell og lykke, sier Vladimir Klytsjko selv om sin ferske norske signering.

Med i Brækhus-teamet er tidligere stjernemanager Morten Andreassen, som tidligere var manager for flere kjente artister, deriblant Briskeby og Marit Larsen. Han var også vært tungt inne i Quartfestivalen. 

– Det viktigste her er at Cecilia har fått kontroll over sine egne rettigheter, sier advokat Andreassen på pressekonferansen. 

– Jeg  er glad og stolt. Jeg har enorm respekt for Vladimir og jeg ser ingen grenser for hva vi kan gjøre sammen, sier Brækhus selv. 

– Det har ligget der en stund å ta styring over min egen karriere. Etter mange gode år hos Sauerland er det på tide å bli min egen sjef. Sammen med K2 og IMG og teamet mitt så ser jeg at mulighetene her er helt uendelige. Nå må jeg bli frisk igjen. Jeg brakk foten på flere steder i min siste kamp, og gikk sju runder etter at den brakk. Jeg regner med å kaste krykkene i neste uke og alt ser veldig bra ut. Jeg regner med å være i trening om ikke alt for lenge.

21. februar gikk avtalen mellom Brækhus og Sauerland Promotion ut. Der tas vrakingen med fatning.

– Det har vært en fornøyelse å jobbe med Cecilia de siste åtte årene. Vi har tatt henne fra en ung, rå bokser til verdenstoppen. Vi ønsker henne alt det beste for fremtiden og fortsetter vårt fokus på Norge og å bygge store talenter der. Snart kommer det en mannlig mesterbokser fra Norge. Det er vi sikre på. Vi ser frem til å dyrke fram flere talenter i Norge, sier tidligere Brækhus-sjef Kalle Sauerland til TV 2.

Bokselegender
Brødrene Vitali (44) og Vladimir Klytsjko (39) er begge levende legender i boksemiljøet. Begge har vært internasjonale tungvektsmestere, men bokset aldri mot hverandre for å respektere en avtale med sin mor. De to har seg imellom 108 bokseseire, 94 på knockout.

En haltende Cecilia Brækhus slo Jennifer Retzke på poeng i desember og forsvarte dermed titlene i weltervekt i fire forskjellige forbund (WBO, WBA, WBC, IBF). Hun er fortsatt ubeseiret som proffbokser.

MED I STJERNETEAM: Cecilia Brækhus teamer opp med promotorselskapet til Vladimir og Vitali Klitsjko.
MED I STJERNETEAM: Cecilia Brækhus teamer opp med promotorselskapet til Vladimir og Vitali Klitsjko.

– Jeg stresser ikke med ny kamp, og er veldig avslappet. Det er mange spennende ideer som går gjennom hodet nå. Akkurat nå vil jeg nyte denne perioden og skynde meg sakte. Jeg håper at jeg får en ny kamp rett over sommeren. Nå må detaljer og forskjellige ting på plass. Jeg gleder meg til første kamp i Norge, sier hun.