Politimann skjøt åtte dødelige skudd mot Walter (50)

En hvit politimann i South Carolina er siktet for drap etter at en svart mann ble skutt og drept, tilsynelatende i ryggen mens han løp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapet skjedde i North Charleston og ble fanget opp av en forbipasserendes mobilkamera.

Den 33 år gamle politimannen avfyrer åtte skudd mot offeret, 50 år gamle Walter L. Scott, som løper bort fra ham, viser videoen som blant andre The New York Times har publisert.

– Dårlig avgjørelse

Etter at videoen dukket opp tirsdag, kunngjorde ordføreren i North Charleston at politimannen Michael T. Slager siktes for drap.

– Jeg kan fortelle at videoen og betjentens dårlige avgjørelser har ført til at han nå er siktet for drap, sier ordfører Keith Summey.

Samtidig har både FBI og det amerikanske justisdepartementet åpnet separate etterforskninger av hendelsen.

Hevdet offeret hadde våpen

Slager har hevdet at han fryktet for sitt eget liv. Politimannen fortalte at Scott tok fra ham elektrosjokkvåpenet under et basketak som oppsto etter at Slager stanset bilen hans på grunn av en ødelagt baklykt.

Ifølge videoen var hendelsesløpet annerledes, og Scott ser ut til å være ubevæpnet når han blir skutt.

– Hva hadde skjedd om det ikke fantes en video? Hva om dette vitnet, eller helten som jeg kaller ham, ikke hadde stått frem? Da ville ikke dette ha skjedd, for de første rapportene malte et helt annet bilde av hendelsen. Men noen holdt et øye med dem. Det var et vitne som stod frem med en video, sier advokat L. Chris Stewart.

Familien til den drepte er takknemlige for at vitnet sto frem med videoen.

– Vi kan aldri få broren min tilbake og vi er i dyp sorg. Men gjennom denne prosessen har i det minste rettferdigheten seiret, sier Anthony Scott. (NTB/TV2)