TRE MÅNEDER I KOMA: Legene levnet Matt Davis liten sjanse for å bli bra igjen. Men kona nektet å gi opp håpet. Foto: Facebook/Matt Davis Recovery
TRE MÅNEDER I KOMA: Legene levnet Matt Davis liten sjanse for å bli bra igjen. Men kona nektet å gi opp håpet. Foto: Facebook/Matt Davis Recovery

Kona nektet legene å slå av respiratoren. Nå er Matt (26) våken

– Gud hadde andre planer, skriver kona Danielle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matt Davis og Danielle Josey Davis fra delstaten Georgia i USA hadde bare vært gift i sju måneder da ulykken skjedde 11. juli 2011. På vei til jobb krasjet Matt med motorsykkelen sin. Han ble påført en alvorlig hjerneskade og havnet i koma.

Matt og Danielle var bare 22 og 23 år gamle da ulykken skjedde. Matt var imidlertid så hardt skadet at legene anbefalte at han ble koblet fra respiratoren som holdt ham i live. Det var bare 10 prosents sjanse for at han ville våkne opp igjen, mente legene som behandlet ham.

Matt hadde mistet faren og moren var alvorlig syk, så det var hans unge kone som måtte bestemme om mannen skulle leve eller dø. Hun bestemte seg for at behandlingen skulle fortsette.

Ba om kylling

Danielle fikk ham på rehabilitering og etter hvert hjem til hennes mor. Etter tre måneder våknet Matt fra koma. Han begynte å følge dem med øynene og så å kommunisere, forteller Danielle i et intervju med Good Morning America på ABC.

Danielle holdt ham mens hun ba ham gripe en lekemotorsykkel. Han hadde ikke klart det før, men nå gjorde han det. Det var en start.

TRENING OG ATTER TRENING: Med enorm viljestyrke og hjelp fra kona kjemper Matt seg tilbake til livet. Foto: Facebook/Matt Davis Recovery
TRENING OG ATTER TRENING: Med enorm viljestyrke og hjelp fra kona kjemper Matt seg tilbake til livet. Foto: Facebook/Matt Davis Recovery

Da de spurte hva han ville spise, skjønte de at personligheten hans var intakt da han hvisket at han ville ha en kyllingrett fra kjeden Cheddar's. Det var nemlig livretten hans før ulykken.

Scrabble og bilkjøring

Etter iherdig trening og rehabilitering lærte Matt seg å gå igjen med hjelp av en gåstol. Nå er han blitt så bra at paret kan trene yoga sammen, de spiller scrabble og han kjører bil med manuelt gir på et lukket område.

Han kan imidlertid ikke huske noe av det som skjedde tre år før ulykken. Han har ikke noe minne av å ha møtt Danielle eller giftet seg med henne. Han har måttet lære henne å kjenne på nytt, og er imponert over standhaftigheten Danielle har vist mens han har vært syk.

– Jeg er jammen glad for at jeg giftet meg med henne, sier han til ABC News Today.

Facebook-siden som følger Matts kamp tilbake til livet skriver Danielle at prognosen var permanent vegetativ tilstand, men at Gud har andre planer.

Sett pris på det du har

I et intervju med tv-kanalen WTOC har Matt følgende råd til andre ektemenn:

– Bær ut søpla. For det kan komme en dag da du ikke kan gjøre det.