ULYKKE: Syv personer mistet livet i en flyulykke i USA tirsdag. Foto: AP Photo/The Pantagraph / David Proeber / NTB scanpix
ULYKKE: Syv personer mistet livet i en flyulykke i USA tirsdag. Foto: AP Photo/The Pantagraph / David Proeber / NTB scanpix

Syv omkom i flyulykke i USA

Privatflyet styrtet rett før landing. Årsaken er foreløpig ukjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et privatfly som var på vei tilbake fra en basketballturnering i Indianapolis krasjet tirsdag, melder nyhetsbyrået AP. Alle de syv personene om bord omkom.

Flyet styrtet i nærheten av Bloomington i staten Illinois, like før det skulle lande. Styret for nasjonal transportsikkerhet har startet etterforskning, men vet foreløpig ikke årsaken til ulykken, skriver AP.

Bildene som er tatt nær krasjstedet viser at det kan ha vært tett tåke da ulykken skjedde. Flyplassen skal ha mistet kontakten med flyet rett før de styrtet, og det tok tre timer å finne vraket.

Ifølge nyhetsbyrået var flyplassen åpen og alle systemer fungerte som de skulle.

Direktør på Illinois State University, Larry Dietz, skriver i en e-post til skolen at to ansatte var blant de omkomne. En av dem var basketballtreneren Torrey Ward.

Også 42 år gamle Scott Bittner mistet livet i ulykken.

Ifølge AP hadde Bittner reist til Indianapolis i forbindelse med NCAA-turneringen. Flyet som styrtet er eid av Bittners far. En familievenn sier til nyhetsbyåret at Bittner vanligvis kun brukte privatflyet i jobbsammenheng.

– Han var fryktelig snill med meg og min familie. Hvis jeg trengte noe ville han gjort hva som helst for meg, sier Terry Wertz, som jobbet med 42-åringen.

Flyet er registrert på «Make it Happen Aviation LLC» som holder til i Towanda, Illinois.