NI STRAKE SEIRE: Stavanger Oilers fosser fremover, og satte klubbrekord med ni strake seire mandag. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NI STRAKE SEIRE: Stavanger Oilers fosser fremover, og satte klubbrekord med ni strake seire mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Thoresen: – Dette Oilers-laget kan overgå alt 

Petter Thoresen mener denne Oilers-årgangen kan bli den beste under hans ledelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Stavanger (TV 2): – I 2012 hadde vi også et veldig fint lag, og vi har hatt et fint lag i mange år. Men sett under ett da vi har klart å bli seriemestere, vi gjorde det utrolig bra i Champions League og hvis vi nå skal klare å vinne tre kamper til så slår jo dette alt, sier Petter Thoresen til TV 2. 

Se Storhamar - Stavanger Oilers på TV 2 Sportskanalen onsdag klokka 18.30. 

– Stort hjerte
Etter mandagens 4-2-seier over Storhamar i den første NM-finalen brøt Oilers en ny barrière med å ta ni seire på rad. 

– Det var herlig å se hvor gode gutta fra start på mandag, men vi tenker ikke så mye på den seiersrekka. Det er gøy at det fungerer så bra, og det er stort hjerte i hver kropp som har svart drakt på seg. Det betyr mye å sette en standard for hvor mye vi vil vinne denne kongepokalen, understreker han. 

Hvis siddisene klarer å nedkjempe Thoresens gamleklubb Storhamar vil de kunne feire sin fjerde strake kongepokal. 

– Det blir en hockeyfest. Storhamar er et godt hjemmelag, og de får vel en seks-sju tusen tilskuere med seg på tribunen. Men vi er også et godt bortelag, og målet vårt må være å få publikum på Hamar til å bli rolige. Hvis de er rolige har vi gjort noe riktig, smiler Oilers-sjefen. 

– Storhamar er farlige
Han er likevel ikke i nærheten av å ta lett på finalemotstanderen. 

– Storhamar er gode, og farlige. Hver gang vi gjør noen småfeil her og der, så straffer de oss for det. Du kan ikke slappe av, og må spille 60 minutter minst med god konsentrasjon og god kvalitet for å vinne kamper mot dem, understreker Thoresen. 

53-åringen tok over Stavanger-laget foran 2009/2010-sesongen, og har ledet dem til fire kongepokaler og to seriemesterskap. 

Det kan bli mye å feire for Thoresen-familien denne sesongen. For ikke bare kan pappa Petter ta en ny kongepokal, men tirsdag kveld ble også sønnen Patrick klar for finalen i det russiske KHL-sluttspillet. 

Hans klubb SKA St. Petersburg leverte en historisk snuoperasjon da de snudde semifinaleserien fra å ligge under 0-3 i kamper mot CSKA Moskva, til å vinne 4-3 sammenlagt. 

Det er første gang det har skjedd i KHL-historien. I finalen møter de Bars fra Kazan.