HISTORISK: Patrick Thoresen satte inn den avgjørende 3-2-scoringen, og SKA St. Petersburg er nå klare for finale etter 4-3 sammenlagt over CSKA Moskva.
HISTORISK: Patrick Thoresen satte inn den avgjørende 3-2-scoringen, og SKA St. Petersburg er nå klare for finale etter 4-3 sammenlagt over CSKA Moskva.

Thoresen tok SKA til historisk finale

Patrick Thoresen (31) ble matchvinner for andre kamp på rad da SKA St. Petersburg stjal finaleplassen i det russiske sluttspillet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Nordmannen ble matchvinner med sin 2-1-scoring i forrige semifinale søndag, og da det gjaldt som mest viste han igjen sine styrker ved å sette inn seiersmålet i den syvende og avgjørende semifinalen tirsdag kveld. 

– Det har sittet langt inne. Vi har jobbet hele sesongen for dette, men da vi havnet bakpå 3-0 i kamper visste jeg ikke helt om det skulle gå, sier Thoresen til NRK.

– Jeg stoppet aldri å tro på dette laget for vi har veldig mange gode spillere og det synes jeg vi viser gjennom hele serien. Vi er flere som kan bidra. Det er kanskje styrken vår, fortsetter nordmannen.

Med en 3-2 seier over CSKA Moskva er SKA St. Petersburg klare for finale i det russiske sluttspillet, og blir samtidig historiske som det eneste laget i KHL-historien som har klart å snu en semifinaleserie fra å ligge under 0-3 i kamper til å vinne 4-3 sammenlagt. 

Thoresen har tidligere uttalt til TV 2 at sluttspillet virkelig trigger han. Det var tydelig tirsdag kveld, for midtveis ut i den første perioden serverte nordmannen stjernespiller Ilya Kovalchuk som sendte SKA i ledelsen. 

Evgeny Dadonov økte ledelsen for gjestene i midtperioden, før Alexander Radulov reduserte for CSKA.

På tampen av perioden utlignet Stephane Da Costa, og dermed var det duket for en skikkelig brudulje i tredje periode der Patrick Thoresen viste seg frem. Anton Belov spilte opp 31-åringen som avgjorde på mesterlig vis for SKA.

– Vi leder 2-0 men slurver bort ledelsen. Vi har noen unge spillere som er med for første gang på dette her. Nervene tok overhånd. Men det er deilig å ha spillere som Patrick og Mikko Koskinen på laget. Mikko er helten i serien og vinner kamp i kampene for oss. For å ikke snakke om Patrick. Han er en kriger og avgjør da det gjelder som mest, sa Kovalchuk på russisk TV etter kampen ifølge icing.no

Nordmannen har herjet så langt i sluttspillet med seks scoringer, og seks målgivende. Nå ga han SKA muligheten til å spille om sitt aller første trofé. Motstander i KHL-finalen er Bars fra Kazan. De slo Sibir i den andre semifinalen.

Thoresen har tidligere vunnet "Gagarin cup", som det russiske sluttspillet kalles, med sin forrige klubb Salavat Yulaev Ufa i 2011. Dermed kan det bli mye å glede seg for i familien Thoresen fremover, siden faren Petter og hans Stavanger Oilers nå kjemper om sin fjerde strake kongepokal.

Se Storhamar - Stavanger Oilers på TV 2 Sportskanalen onsdag klokka 18.30.

Hamarsingen som har uttalt til TV 2 at han gir seg i russisk hockey etter sesongen får nå muligheten til å krone sine seks år i Russland med sitt andre trofé.