Slik reagerer ungdommene på den nye Snapchat-funksjonen 

Nye ikoner skal gi deg en indikasjon på hvilket forhold du har til vennene dine. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ble ganske overrasket over at jeg ikke var bestevenn med noen som er bestevenn med meg.

14 år gamle Miriam Hilleesund snakker om den nye funksjonen på Snapchat. 

For på mandag lanserte bildedelingstjenesten Snapchat en ny funksjon som skal erstatte den gamle «bestevenn»-funksjonen. Det ble ramaskrik i sosiale medier da Snapchat tidligere fjernet muligheten til å se hvem vennene dine sendte flest bilder til. Dermed ble snokemulighetene borte.

Foretrekker den gamle versjonen

I den nye oppdateringen er det nettopp en ny «bestevenn»-funksjon som er på plass, men den tilfredsstiller ikke ønsket om å sjekke hvem vennene dine snapper mest med.

– Jeg likte den gamle versjonen mye bedre, for da kunne man sjekke hvem andres bestevenner var og finne ut av ting. Jeg likte å se om guttene jeg snapper med sendete masse bilder til andre også, og det kan jeg ikke nå. Jeg er litt stalker, forteller Miriam Hillesund (14) og ler. 

Full forvirring

Den nye oppdateringen gir derimot en indikasjon på om vennene dine sender like mye bilder til deg som du gjør til dem. Og ved hjelp av såkalte emojis rangeres venneskapene dine – men dette har skapt full forvirring blant brukerne.

– Jeg leste først om det og så oppdaterte jeg Snapchaten min, men jeg skjønte ingenting og ble superforvirret. Også er det vanskelig å huske hva som er hva av de ulike smilefjesene, sier Louisa Patrik (14).

Av alle nordmenn som bruker Snapchat er omlag 80 prosent av dem ungdom mellom 14 og 19 år, og til og med superbrukerne syntes den nye funksjonen er vanskelig å holde styr på.

I videoen øverst kan du se ungdommene forsøke å forklare hva de ulike smilefjesene betyr. 

Kan føre til vonde følelser

Alle ungdommene TV 2 har snakket med har lastet ned den nye versjonen, og flere av dem ble overrasket over informasjonen emojiene ga dem.

– Jeg ble litt skuffet over at jeg sender flere snapper til søsteren min enn hun gjør til meg. Jeg spammer henne da, men jeg føler meg avvist, så jeg må ta det opp med henne, sier Sebastian Kiil (14). 

– Jeg har ingen hjerter med noen, og det betyr at jeg ikke har noen bestevenner på snap, men jeg blir ikke lei meg av det, sier Louise Patrik. 

– Kan den nye funksjonen såre noen?

– Ja, den kan jo det. For hvis man ikke har noen bestevenner og bare får informasjon om at man sender masse bilder til andre, men at de ikke sender så mye til deg, så er jo det litt kjipt. Men jeg håper de fleste ikke tar seg nær av sånt, sier Miriam Hillestad. 

Blir ikke påvirket av ny funksjon

Ungdommene er alle enige i at de nye funksjonen ikke kommer til å endre deres Snapchat-vaner. 

– De nye funksjonene er jo unødvendige. Det er selvsagt litt interessant i starten, men det betyr jo ingenting. Vi kommer definitivt til å fortsette å bruke Snapchat på vanlig måte, forteller Louise Patrik.

Miriam Hillesund tror heller ikke hun kommer til å snappe mindre. Hun forteller at hun snapper mest med gutter og at hun får best respons på selfies. 

– Jeg har snappet nesten 40.000 ganger, bryter 14-åringen ut når hun sjekker hvor aktiv hun har vært.