ENESTÅENDE FAR: Rodney Todds stefar Lloyd Edwards og mor Bonnie Edwards sørget mandag utenfor huset der tragedien utspilte seg. Lloyd Edwards sier stesønnen var en enestående far. (AP Photo/Juliet Linderman)
ENESTÅENDE FAR: Rodney Todds stefar Lloyd Edwards og mor Bonnie Edwards sørget mandag utenfor huset der tragedien utspilte seg. Lloyd Edwards sier stesønnen var en enestående far. (AP Photo/Juliet Linderman)

Far (36) og sju barn funnet døde etter tragisk ulykke

De åtte omkom trolig av gassforgiftning etter at familiefaren startet et strømaggregat på kjøkkenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Levningene av 36 år gamle Rodney Todd, hans fem døtre og to sønner ble funnet i et hus i byen Princess Anne i den amerikanske delstaten Maryland mandag. Da var det mer enn en uke siden sist de ble sett i live, melder nyhetsbyrået AP.

På kjøkkenet fant politiet et strømaggregat som var tomt for bensin. Trolig har den skilte faren startet aggregatet for å varme familien. Strømmen til boligen var stengt fordi regningen ikke hadde blitt betalt. Politiet mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd.

Trolig døde de åtte av karbonmonoksidforgiftning. Dødsårsaken etterforskes.

– Enestående far

Lloyd Edwards, stefar til avdøde Rodney Todd, sørget utenfor hjemmet der tragedien skjedde.

– Det er så vanskelig. Hvordan kan du forstå noe sånt? Han var en enestående far. For å varme de sju barna, kjøpte han en generator, og karbonmonoksiden drepte dem, sier Edwards til AP.

Todd fikk foreldreretten til barna etter skilsmissen. Guttene var 7 og 13 år gamle, mens jentene var 6, 9, 10, 12 og 15 år.

Meldt savnet av sjefen

Karbonmonoksid er en fargeløs og luktfri gass som utvikles når karbon-basert drivstoff brenner.

Rodney Todd jobbet på kjøkkenet på et universitet i nærheten. Hans lønn var den eneste inntekten familien hadde, og familiøkonomien var stram. Det var sjefen hans, Stephanie Wells, som meldte Todd savnet mandag morgen.

– Han var en bra person, han gjorde alltid som han skulle. Han tok vare på sju barn. Jeg så ham sist 28. mars, og jeg ba kollegene om å se etter ham fordi det virket som om noe var galt, sier Wells.