Blir ikke enige om asylbarnsaken i kveld

Regjeringen har lagt fram en skisse til løsning i asylbarnsaken, men den er ikke god nok, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Regjeringspartiene og støttepartiene kom ikke i mål med en asylbarnavtale tirsdag kveld. Forhandlingene fortsetter trolig onsdag.

– Vi har fått en skisse, og det er den vi kommer til å diskutere i kveld, sier KrF-leder Knut Aril Hareide til TV 2 på vei inn til møte med de andre partilederne i regjeringspartiene og samarbeidspartiene.

Men forslaget er ifølge Hareide ikke godt nok.

– Det er mye som er bra, men det er også sånn at hvis vi skal bli enige, så må det være betydelige endringer.

– Hvis ikke vi klarer å bli enige så har vi i realiteten ikke en løsning. 

Han tror ikke at det blir noen løsning allerede i kveld. 

– Jeg tror det er større sannsynlighet for at vi trenger mer tid enn bare i kveld. 

KrF-lederen påpeker at både Venstre og KrF har hatt et tydelig budskap i saken, og at regjeringen både har beklaget og innrømmet at de har gjort feil, samtidig som de har sagt at det er rom for forbedringer. 

– Da hadde jeg forventet at de hadde ryddet opp i de feilene de selv har beklaget. Det er det som er viktig for Venstre og KrF. 

Begge samarbeidspartiene er samstemte om at så mange som mulig av de asylbarna som er sendt ut etter 1. juli i fjor skal få prøvd saken sin på nytt, etter de nye forskriftene som partiene ble enige om ved årsskiftet.