STYGG SKADE: Akillessenen til Tore Reginiussen røk, og dermed må 28-åringen belage seg på lang tid uten fotballspilling. Foto: NTB scanpix
STYGG SKADE: Akillessenen til Tore Reginiussen røk, og dermed må 28-åringen belage seg på lang tid uten fotballspilling. Foto: NTB scanpix

Vellykket operasjon for Reginiussen

Onkelen tror nevøen kan være tilbake på fotballtrening om mindre enn fem måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tore Reginiussen ble tirsdag operert etter at akillessenen røk 65 minutter ut i mandagens serieåpning mot Aalesund.

Akillesen røk i en situasjon Reginiusen selv har problemer med å forklare.

– Det er vanskelig å si hva som skjedde. Det kjentes ut som om noen kom bakfra og sparket alt de hadde. Jeg havnet i bakken, og da jeg så rundt meg skjønte jeg fort hva som hadde skjedd. Det var noen tunge sekunder, sier Reginiussen til TV 2 og legger til:

– Jeg forsto hvor alvorlig det var med en gang.

– Har begynt å tenke fremover
Etter en god oppkjøring, er det vansklig ikke å ha medfølelse med 28-åringen fra Alta. 

– Denne oppkjøringen har vært så bra. Jeg har ikke vært spesielt plaget, og har fått være med hele veien. Jeg har følt meg utrolig bra. Men nå har jeg har allerede begynt å tenke fremover og fokusere på det som må til for å komme tilbake, sier Rosenborg-kapteinen, som nå ønsker å bidra inn mot laget på andre måter enn ute på selve banen.

– Jeg kommer til å holde meg mye her på Lerkendal. Her har jeg støtte fra lagkameratene og det medisinske apparatet til Rosenborg. Selv om jeg ikke kan bidra på banen, ønsker jeg å bidra inn mot laget på andre måter.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

KRYKKER: Tore Reginiussen er nyoperert, og snart klar for å starte opptreningen.
KRYKKER: Tore Reginiussen er nyoperert, og snart klar for å starte opptreningen.

– Det blir en lang opptreningsperiode
Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, sier til TV 2 at Reginiussens operasjon er vellykket.

– Nå skal Tore få lov til på hente seg inn litt. Han kommer til å være på sykehuset her en stund til, sier Schwabe og fortsetter:

– Tidsaspektet på skaden er det samme som vi har sagt før. Det blir mellom seks og ni måneder uten fotball.

Scwabe sier videre at Rosenborg nå har gjort en plan for å få 28-åringen tilbake på fotballbanen så raskt som mulig.

– Nå skal vi snakke med Tore og bli enige med ham om veien videre. Det blir en lang oppptreningsperiode, så vi får bare sette i gang.

«Mirakellege» har fått forespørsel fra RBK
Tidligere i dag erfarte TV 2 at østerrikske Christian Fink, «mirakellegen» som hjalp alpinist Aksel Lund Svindal tilbake i alpinbakken etter akillesskaden i fjor høst, har fått en forespørsel fra RBK om å bistå i arbeidet rundt Reginiussens opptrening
.

– Vi har fått en forespørsel fra de, men først må jeg se spilleren og snakke med ham. Men vi er absolutt åpne for å hjelpe ham om han trenger det, sa Fink til TV 2 tidligere tirsdag.

– Noe annet med fotballspillere
TV 2 har også vært i kontakt med Tore Reginiussens onkel, Trond Reginiussen, etter at nevøen skadet seg mandag.

Han jobbet i likhet med Christian Fink tett på Aksel Lund Svindal i hans opptreningsperiode, og sier at nevøen bør ha som målsetting å være tilbake i fotballtrening allerede 1. september. Det er mindre enn fem måneder til.

– Det vil nok ikke gå like fort som med Aksel. Styrken en fotballspiller trenger i akillessenen er en helt annen enn det en alpinist trenger. Aksel kunne sette foten i skoen og får trent på ski rimelig tidlig. Men det er noe annet med fotballspillere sier onkel Reginiussen.

– Målet bør være 1. september
Han innrømmer at det var trasig å se nevøen ligge urørlig inne i midtsirkelen i seriepremieren.

– Det kom noen gloser, ja. Først håpet vi at diagnosen ikke var så alvorlig som først antatt, men vi skjønte at det var alvorlig.

– Hvor lang tid tar det før Tore er tilbake i fotballtrening?

– Det er alltid vanskelig å spå slikt. Hver enkelt idrettsutøver må behandles individuelt. Men man bør sette seg mål som er litt høyere enn det forskerne sier er mulig. Målet til Tore bør være at han skal kunne trene fotball igjen 1. september, sier manuellterapeuten