– Ander Herrera kan være nøkkelen til seier mot City

TV 2-ekspert Petter Myhre ser store forskjeller på United med og uten spanjolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United - Manchester City på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl 16.30!

Ander Herrera kom til Manchester United med en prislapp på 335 millioner kroner og tilsvarende høye forventninger. 

Med syv mål og fem målgivende (henholdsvis fem og fire i Premier League), har forventningene også delvis blitt innfridd, selv om spanjolen tidvis har havnet på benken.

Se Herreras syv mål og fem målgivende i video øverst!

Etter flere gode kamper for Manchester United, mener TV 2s ekspert Petter Myhre at spanjolen vil være en nøkkel til seier i Manchester-derbyet.

– Store forskjeller med og uten

Søndag venter nemlig en motstander som på sitt beste kan holde brutalt høyt tempo. 

– Da United kom til Etihad med Carrick og Fellaini på sentral midtbane, endte det opp med at City fikk trille ball i hatt. Her blir Ander Herrera viktig, mener Petter Myhre.

– Den største forskjellen man ser på Manchester United med og uten Ander Herrera, er intensiteten i forsvarsspillet og løpskraften han representerer. Samtidig har han også en offensiv pondus som City må ta hensyn til. Ingen andre i Manchester Uniteds tropp kan gjøre samme jobb som ham.

Myhre betrakter Carrick og Blind som «balanserende» typer, Fellaini som en «duellspiller» og duoen Rooney-Mata som kilder til kreativitet. Høy intensitet og forflytningsevne, er Herrera imidlertid alene om.

– Han er den eneste som kan matche City på dette området, konkluderer TV 2-eksperten.

– Ikke blant Europas beste

Så hvor god og viktig kan Ander Herrera egentlig bli for Manchester United?

– Han har vært en nyttig signering for United og det er ingen grunn til å tro at han ikke vil bli enda bedre etter hvert som han blir bedre kjent med byen og klubben. Samtidig tror jeg ikke han vil bli en bærebjelke i årene som kommer.

– Hvorfor ikke?

– Altså, jeg tror definitivt han kan være en nyttig spiller i årene som kommer. Jeg tror også han kan få en tilnærmet fast plass i laget. Men han mangler det lille ekstra for å være blant Premier Leagues beste midtbanespillere. Hvis United skal tilbake i troppen, så må de ha spillere som er enda bedre enn Ander Herrera, mener Myhre.

Men inntil videre kan han være nøkkelen til seier i søndagens Manchester-derby.