Johnsen (41) og Halvorsen sikret Odd-seier mot Molde

Vanvittig avslutning på kampen mellom fjorårets cupfinalister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Odd 1-2

Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Se video med alle reaksjonene etter kampen nede i artikkelen.

Etter en halvtam 1. omgang løftet det seg betraktelig ute på kunstgressmatten i Molde. Men at det var en 41 år gammel innbytter som først skulle få hull på byllen, var det ikke mange som hadde trodd på forhånd.

Ti minutter ut i 2. omgang knallet nemlig evigunge Frode Johnsen inn 1-0 til gjestene. Et tosifret antall brente Molde-sjanser seinere lyktes omsider Mohamed Elyounoussi i å prikke inn i utligningen med en skikkelig perlescoring – men kampen var ikke ferdig.

På overtid dukket nemlig Odds høyrekant Ole Jørgen Halvorsen opp og stusset inn vinnermålet.

Fagermo: – Til tider stor forskjell på lagene
– Dette var tre nydelige poeng. Sannsynligvis de tre beste poengene hele sesongen, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Odd-spillerne i garderoben etter kampen.

– Vi blir kjørt totalt over den siste halvtimen, sier Fagermo til TV 2 etter at han har hyllet sine egne spillere for å ha kjempet med nebb og klør mot de regjerende seriemesterne.

– Det er skuffende at vi blir kjørt over på denne måten, men vi forsvarer oss og blør for drakta. Molde imponerte meg i dag, og til tider er det stor forskjell på lagene. Men vi er gode nok til å styre litt og til å skape noen sjanser. Det viser at vi har et potensial. Det er ikke tilfeldig at vi vinner i dag, men vi har marginene med oss, det har vi, sier Odd-treneren.

Skullerud: – Ingen grunn til å skjelle ut noen
Molde-trener Tor Ole Skullerud var – tross tap – godt fornøyd med det Molde-laget presterte i årets første Tippeliga-kamp på Aker stadion.

– Vi spilte en fantastisk 2. omgang, men vi burde selvsagt scoret flere mål og vunnet kampen. Dette ble en litt vond affære for oss, sier Skullerud og fortsetter:

– Det er vår egen skyld at vi ikke vinner. Vi surrer og gjør ikke jobben, spesielt på den siste dødballen. Alle som så kampen så at vi spilte oss til flere gode sjanser, men så ble vi litt for heite da vi fikk 1-1, så det får vi bare lære av. Alt i alt går jeg herfra med en god prestasjon i ryggmargen, så det er ingen grunn til å skjelle ut noen. Men ja, dette var en vond start.

– Vi har marginene på vår side
Odd-keeper Sondre Rossbach reddet forsøk på forsøk fra Molde-spillerne og spilte en god kamp for Odd. Etter kampen var det en smørblid keeper TV 2 fikk i tale.

– Vi løper i 90 minutter og scorer to flotte mål. Men det er klart, vi har et enormt trykk mot oss. Og så har vi marginene på vår side, men slik er det jo for gode lag, sier Rossbach.

Molde-keeper Ørjan Nyland var naturligvis ikke like blid som keeperkollega Rossbach.

– Vi har kun oss selv å skylde på i dag. Vi scorer ikke nok mål og vi er for dårlige bakover. Dette er en kamp vi burde vunnet med flere mål. Vi får bare lære av dette, og komme sterkere tilbake, kommer det fra landslagskeeperen.

Suser i tverrliggeren
Både unge Sander Svendsen og Mohamed Elyounoussi kunne sendt hjemmelaget i føringen allerede før det var spilt fem minutter på Aker stadion.

Særlig sistnevntes forsøk – en suser fra rundt 20 meter – var nære å ligge limt i nota bak Sondre Rossbach, men tverrliggeren var på Odd-keeperens side, og da kampuret passerte ti spilte minutter stod det fortsatt 0-0 i Molde.

Samuelsen testet Nyland
Odd viste tidvis flott spill og gode kombinasjoner, særlig ute på høyrekanten ved Ole Jørgen Halvorsen, men laget fra Telemark lyktes ikke i å spille seg til de store sjansene.

Da 1. omgang nærmet seg halvspilt hadde spillet jevnet seg noe mer ut. Jone Samuelsen testet skuddslegga mot Ørjan Nyland, men Molde-keeperen hadde full kontroll på forsøket fra 30-åringen.

– Det klabber litt for Molde
Olivier Occéan plaget tidvis Molde-forsvaret, men uten å komme i nærheten av scoring. På den andre banehalvdelen slet Molde med å spille seg forbi et forholdsvis stillestående Odd-forsvar.

– Det klabber litt for Molde nå, kom det fra Drillo i kommentatorboksen da det klokken tikket mot 30 spilte minutter.

– Bare å male på videre
Frem mot pause løsnet det noe for de regjerende seriemesterne, men etter at henholdsvis Moldes Elyounoussi og Odds Fredrik Nordkvelle hadde brent hver sin sjanse mot slutten av omgangen, gikk fjorårets to cupfinalister til pause på stillingen 0-0.

– 0-0 er et greit nok resultat ut i fra det vi har sett her de første 45 minuttene, konkluderte Drillo.

– Vi kommer til mange sjanser. Nå er det bare å male på videre, så får vi håpe vi får oss et mål snart, sa en av omgangens beste spillere, Mohamed Elyounoussi, til TV 2 i pausen.

Odd best i gang etter hvilen
I pausen valte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo å bytte ut Olivier Occéan. Inn kom superveteran Frode Johnsen. Og anført av 41-åringen var det Odd som kom best i gang etter hvilen.

Først pirket midtstopper Lars-Kristian Eriksen ballen i mål etter hjørnespark, men scoringen ble ikke godkjent fordi Nyland holdt ballen i fast grep da Eriksen tuppet ballen i mål.

Like etter kunne Fredrik Nordkvelle dunket til på volley, men den tidligere Godset- og Brann-spilleren bommet på ballen.

Frode Johnsen (41) takket for tilliten
Så skulle det gå slag i slag på Aker stadion. Ola Kamara og Marin Linnes fikk hver sin sjanse til å sette inn kampens scoring, men ingen av de to Molde-spillerne lyktes i å treffe mellom stengene.

En som derimot lyktes var evigunge Frode Johnsen. Innbytteren mottok ballen på kanten av 16-meteren, dunket til, og noen hundredeler seinere lå ballen i mål til høyre bak landslagskeeper Ørjan Nyland.

– Kvaliteten har økt
I perioden etter scoringen svinget det bra ute på kunstgressmatten. Nordkvelle kunne doblet for Odd, mens Mattias Moström kunne utlignet for Molde.

– Dette er noe helt annet enn i den første omgangen. Kvaliteten har økt og underholdningsverdien har steget med flere hundre prosent, sa Drillo da kampen bølget som mest.

Enorm trippelsjanse
Da det gjenstod en snau halvtime var Ola Kamara kun få centimetere fra å skape balanse i regnskapet for Tor Ole Skulleruds disipler og like etter kom årets første trippelsjanse i Tippeligaen, også den signert hjemmelaget i blått.

Elyounoussi, Kamara og Moström fikk alle muligheten, men utrolig nok holdt Odd buret rent også denne gangen.

Et par minutter etter gikk Moström i bakken inne i 16-meteren, men til ville protester fra både hjemmelag og hjemmefans, vinket dommer Tom Harald Hagen spillet videre.

Vanvittig avslutning
Mot slutten presset Molde som forventet hardt mot Odd-målet, og de regjerende mesterne hadde nok av sjanser til å komma à jour med telemarkingene.

To minutter før slutt knallet Mohamed Elyounoussi inn utligningen med en perlescoring fra kanten av 16-meteren. Men kampen var ikke ferdig. På overtid dukket nemlig Ole Jørgen Halvorsen opp og stusset inn vinnermålet.

Slik startet lagene:
Molde: Nyland, Linnes, Tiovio, Forren, Rindarøy, Moström, Singh, Hestad, Elyounoussi, Kamara, Svendsen.
Odd: Rossbach, Ruud, Eriksen, Hagen, Grøgaard, Samuelsen, Jensen, Nordkvelle, Halvorsen, Occéan, Bentley.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

Slik gikk det i mandagens kamper i Tippeligaen:
Mjøndalen-Viking 1-0
Rosenborg-Aalesund 5-0
Stabæk-Haugesund 1-1
Tromsø-Sarpsborg 08 0-1
Sandefjord-Bodø/Glimt 3-1
Vålerenga-Strømsgodset 3-1