Høgmos assistent bekrefter: – Helland veldig aktuell for landslaget

Landslagets assistenttrener Jarl Torske satt på tribunen og fikk se Pål André Helland briljere mot Aalesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål André Helland noterte seg med 11 mål på åtte treningskamper i vinter, og i Tippeliga-premieren mot Aalesund scoret han to mål.

Se Helland og RBK leke seg mot Aalesund øverst!

På tribunen på Lerkendal satt landslagssjef Per-Mathias Høgmos assistenttrener Jarl Torske – og fikk se Helland herje mot Aalesund i 5-0-seieren.

Imponerte landslagsledelsen
Nå bekrefter Torske at RBK-spilleren er høyaktuell for en plass i den norske landslagstroppen.

– Jeg så Pål André Helland mot Aalesund på mandag, og han har også vært inne i landslagstroppen mot Aserbajdsjan i fjor høst. Det var på grunn av det han presterte i fjor og i vinter. Helland var også nære et uttak før Kroatia-kampen, forteller Torske til TV 2 Sporten.

Før han slår fast:

– Det var veldig gledelig å se Helland, og blir han stabil på det nivået han har vist i det siste fremover, så er han veldig aktuell for landslaget. Han er absolutt på radaren vår. Jeg har selv hatt et møte med ham i vinter, og han vet selv at han er aktuell, sier Høgmos høyre hånd.

Helland: – Jeg er god nok
Etter utklassing-seieren mot Aalesund sa en selvsikker Helland at han selv mener at han er god nok for Per-Mathias Høgmos landslagstropp.

– Det gjør jeg. Det er ikke mange fotballspillere som meg i Norge. Landslaget har bruk for mine ferdigheter, og det blir opp til meg å vise at jeg er god nok, slo han fast overfor NRK.

Norges neste kamp i EM-kvalifiseringen er oppgjøret mot Aserbajdsjan på Ullevaal 12. juni. Fortsetter Helland sine herjinger i Tippeligaen, får trolig kantspilleren ønsket om en plass i landslagstroppen i oppfyllelse.