Opel Movano går helt til topps i tyske DEKRAS nye kvalitetsundersøkelse og er den mest feilfrie varebilen.
Opel Movano går helt til topps i tyske DEKRAS nye kvalitetsundersøkelse og er den mest feilfrie varebilen.

Dette er arbeidsplassen du kan stole mest på

Kåret til mest driftssikre bil i klassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvalitetsundersøkelser av brukte personbiler er det svært mange av, og ikke uten grunn: Dette er ofte svært relevant og interessant informasjon for de som skal kjøpe bruktbil. Forskjellen i eiekostnader kan være store, fra biler som omtrent aldri går i stykker – til de som er belemret med mye feil og problemer.

Riktig så vanlig er det ikke med kvalitetsundersøkelser på bilene som gjerne brukes som arbeidsplass. Men for varebilkjøperne er dette naturligvis minst like viktig. Dette er gjerne biler som går mye og som må stille opp hver dag for at hjulene – bokstavelig talt – skal gå rundt.

Transportklassen 

Tyske DEKRA er akkurat ute med 2015-utgaven av sin store feilrapport. Denne er basert på data fra ikke mindre enn 15 millioner inspeksjoner. 

DEKRA ser på vanlige feil ved brukte biler, rett og slett de tingene man ofte opplever når bilene begynner å få noen år på baken. De tar også for seg varebiler i sin transportklasse, og helt til topps i denne kategorien går en stor sliter fra Opel.

Movano tilhører klassen av de største varebilene.
Movano tilhører klassen av de største varebilene.

Dette er den sikreste varebilen

Fjær i hatten 

Opel Movano er nemlig med god margin klassens beste bil når det gjelder driftssikkerhet. Den oppnår en feilindeks på 18,6, noe som er klart best blant varebilene. 

– Dette er en fjær i hatten for Opel, og svært relevant informasjon for de som skal kjøpe varebil, enten det er snakk om ny eller brukt, sier Brooms bilekspert Benny Christensen, og legger til:

– I praksis er jo god driftssikkerhet for mange enda viktigere i denne klassen, enn for personbilene. Når du har bilen som arbeidsplass, er det helt avgjørende at den fungerer som den skal. Feil og problemer som resulterer i verkstedopphold er absolutt ikke noe man ønsker da!

Se hvem som gjør varebil- comeback

Kvaliteten har blitt bedre

– Men ikke alle varebiler er like gode?

– Nei, det skal være sikkert! Det varierer mye på dette området også. Noen ganger kan det nesten virke som om bilprodusentene tar lettere på oppgaven her, enn når de lager personbiler. Litt sånn "det er jo bare en varebil". Det verste eksemplet på det er kanskje første generasjon Mercedes Vito som var en fryktelig dårlig bil, den hadde ikke Mercedes mye grunn til å være stolt av.

Toyota Hiace, varebil med svært lite feil.
Toyota Hiace, varebil med svært lite feil.

– I andre enden finner vi en bil som Toyota Hiace. Primitiv, og med fint lite av både komfort og kjøreegenskaper. Med med en legendarisk driftssikkerhet. Derfor ble den også elsket av eiere og brukere, som virkelig verdsatte at Hiacen bare gikk og gikk.

– For Opels del har vi sett at kvaliteten på personbilene har blitt bedre og bedre de siste årene. Da er det gledelig å kunne registrere at også varebilene følger med på det, avslutter Benny.

Derfor er Toyota Hiace nesten uslitelig

Opel Movano er den mest driftssikre varebilen, ifølge DEKRA.
Opel Movano er den mest driftssikre varebilen, ifølge DEKRA.

Topp 10 varebil: Disse er kåret til de beste