– Han kan bli vår nye målscorer

Adama Diomande imponerte i Tippeliga-comebacket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-Haugesund 1-1:

NADDERUD (TV 2) Adama Diomande kom til Stabæk like før overgangsvinduet stengte og viste allerede i første kamp at han kommer til å bli viktig for Bærum-klubben.

– Vi kommer bare til å bli bedre
Bare 15 minutter var spilt da den tidligere Strømsgodset-spilleren sendte hjemmelaget i føringen mot Haugesund.

– Jeg er litt kamprusten enda, men det var godt å få 90 minutter i dag. Jeg tror vi bare kommer til å bli bedre og bedre, sier han til TV 2 etter kampen på Nadderud.

Sammen med Stabæks andre nykommer Ernest Asante skapte han flere store muligheter for hjemmelaget. Den største kom i første omgang da han satte ballen i stolpen etter vakkert forarbeid av nettopp Asante.

– Jeg bidro godt i dag, og jeg håper å gjøre det i fortsettelsen også. Men jeg er avhengig av lagkameratene som kan spille meg frem, sier han.

Fornøyd med nysigneringene
Også trener Bob Bradley er fornøyd med sine to nye signeringer.

– Jeg er veldig fornøyd med dem begge to. Jeg tror at de kan skape enda mer når de får spilt mer sammen, sier han til TV 2.

Bradley trekker frem Diomandes arbeidsmoral og ser nå at laget kan ha fått en ny målscorer etter at Franck Boli og Fredrik Brustad forlot klubben i vinter.

– Jeg synes Diomande gir oss noe annerledes som spiss. Han jobbet veldig hardt i dag, noe som er ekstremt viktig. Han jobber veldig hardt på alle baller, sier han.

– Han viser i dag at han kan være målscoreren dere trenger?

– Helt klart. Vi mistet mange mål da Boli og Brustad reiste. Diomande er en type som ikke bare jobber hardt, men som også kan score flere mål for oss. Det er selvsagt også ting å jobbe med, men det har vi snakket om, sier han.

Dramatisk avslutning
Diomande så lenge ut til å bli matchvinner i Tippeliga-comebacket. Men innbytter og debutant Simon Diedhiou banket inn utligningen for Haugesund etter å ha vært på banen i under ett minutt.

Gjestene kunne også ha sikret seg seieren mot Stabæk like før slutt, men Eirik Mæland mislyktes fra straffemerket. Dermed endte det 1-1 etter to debutantscoringer.

Se straffemissen i kampsammendraget øverst i artikkelen

Etter kampen var Stabæk-trener Bob Bradley mellomfornøyd.

– Jeg er skuffet fordi jeg mener vi sluttet å spille i andre omgang. Vi forspilte sjansene til å øke til 2-0. Men førsteomgangen er noe å bygge videre på, sier han.

Trenerkollega Jostein Grindhaug fortvilte over slurvete Haugesund-spill før pause.

– Mens andreomgangen er mer hawaii. Det er et under at vi ikke scorer flere mål i dag.

(©NTB/TV 2 Sporten)