Mendy scoret to i Tippeliga-debuten

Hans andre mål «stjal» han like foran Cheikhou Dieng. Se det her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandefjord-Bodø/Glimt 3-1

Begge lag er tippet å få det tøft i årets Tippeliga, men nykommer Sandefjord var best mot Bodø/Glimt i serieåpningen og vant greit 3-1.

Det var gått snaue seks minutter da Alexander Gabrielsen fikk gå uhindret til værs inne i feltet på en corner og stange inn Sandefjords første eliteseriemål denne sesongen. 

Bodø/Glimts angripere har ikke akkurat skremt vannet av sine motstandere i sesongoppkjøringen. Lagets nyervervelse fra Follo, Fitim Azemi, fikk starte kampen på topp i Glimt-angrepet.

Det var vertene som styrte det meste av banespillet, men gjestene var også nær utligning med en treff i tverrliggeren. Helt på tampen av 1. omgang fikk Jan Halvor Halvorsens gutter utligningen som kom litt ut av intet.

På overtid i omgangen fikk Bodø/Glimt frispark fra spiss vinkel. Henrik Furebotn var frekk og banket ballen i mål. Sandefjords sisteskanse Jakob Busk var ikke helt på høyden ved den anledningen.

Etter en snau time kombinerte Erik Lamøy, Pål Alexander Kirkevold og Jean Alassane Mendy flott i Sandefjord-angrepet. Sistnevnte fikk det enkelt med å gjøre 2-1.

Mendy, som kom fra Kristiansund før sesongen, scoret sitt andre for dagen da han klinket ballen i nettet like foran lagkamerat Cheikhou Dieng, som hadde planer om å gjøre akkurat det samme. Se scoringen øverst i artikkelen.

Dermed ble det full jubel for Sandefjord-seier i returen til Tippeligaen.

– Det smakte godt å ta tre poeng i dag. I det siste har vi spilt mange kamper uten å score, men i dag scoret jeg to og laget tre. Da smaker det deilig, sa Mendy til C more etter kampen.