Perlescoringer sikret Vålerenga drømmestart på sesongen

Frisparkperle, straffescoring og en kontring etter læreboken gjorde livet surt for Strømsgodset mot Vålerenga – igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Strømsgodset 3-1 (2-1):

Ullevaal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerenga er i ferd med å bli en av Strømsgodsets verste motstandere i Tippeligaen.

Forrige sesong slo Vålerenga Godset 3-0 på Ullevaal og 2-0 på Marienlyst, og i mandagens serieåpning måtte blåtrøyene fra Drammen konstatere nok et nederlag.

Vålerenga vant kampen 3-1 takket være en frisparkperle av Christian Grindheim, en straffescoring av Daniel Fredheim Holm og en vakker fulltreffer etter en mesterlig kontring signert Niklas Gunnarsson.

Se alle scoringene øverst!

– Det er viktig å score mål, men det viktigste for meg er laget vinner. At jeg scoret mål har ikke noe å si. Dette var en fantastisk lagseier. Seieren gir oss selvtillit, og vi kan suge litt på karamellen i dag, sa Gunnarsson til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Enveiskjøring før hvilen
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mente Oslo-klubben kjørte over Godset i første omgang.

– Førsteomgangen var fantastisk. Vi naglet Godset på deres banehalvdel og det var enveiskjøring fra første spark på ballen og inn til pause. Godset tok over i andreomgang, og vi måtte bruke mye krefter på å forsvare oss. Men så fikk vi inn en fantastisk kontring og 3-1-scoringen. At vi vinner 3-1 mot Godset er jeg veldig fornøyd med. Godset er et knallgodt lag, oppsummerte Rekdal til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Godsets trener David Nielsen var misfornøyd med resultatet, men tok med seg en del positive ting etter nederlaget.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi hadde planlagt å gå ut annerledes enn det vi gjorde. Vår plan var at Vålerenga skulle ha ballen mer. Jeg er veldig misfornøyd med at vi gir bort to scoringer etter to dødballer. Men jeg er veldig fornøyd med responsen etter pause. Det var tungt å ikke få med seg poeng, men det er ikke mange lag som kommer til å spasere seg til poeng her mot Vålerenga, poengterte han.

Godsets Jørgen Horn synes straffesparket Vålerenga fikk etter at Zahid gikk i bakken på stillingen 1-1 aldri burde ha blitt dømt.

– Jeg «toucher» ham, men tar beinet tilbake, men han løper et par meter og faller. Det mener jeg var filming, uten tvil, sa Horn til TV 2 Sporten.

Selv om Vålerenga slo medaljekandidat Godset 3-1, var Egil Drillo Olsen ikke nevneverdig imponert over spillet som ble vist på Ullevaal.

–  Kvaliteten i spillet svingte for begge lag. Vålerenga var gode en periode i førsteomgang, men ikke gode i andreomgang. Men tre poeng tok Vålerenga med seg til slutt, selv om Godset yppet seg og var nære 2-2 en periode etter hvilen, oppsummerte TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter kampslutt.

Frisparkperle av Grindheim
Vålerenga og Christian Grindheim gikk rett i strupen på Strømsgodset de første minuttene på Ullevaal.

Etter et massivt press de første 15 minuttene, fikk Vålerenga frispark fra 20 meters hold.

Kaptein Christian Grindheim steg frem, skrudde ballen over Godsets mur og inn i det lengste hjørne. Godsets keeper Espen  Bugge Pettersen var sjanseløs.

– Det er virkelig godt gjort av Grindheim å få presset ballen ned i det lengste hjørnet. En virkelig perlescoring, og fullt fortjent. Vålerenga rystet Godset de første 15 minuttene, og Godset var ikke i nærheten av noe som helst, oppsummerte TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter Grindheims scoring i det 15. spilleminutt.

Satte ballen i eget nett
Godset slet med å skape sjanser, men etter 38 minutter utnyttet gjestene fra Drammen en kontring. Flamur Kastrati fosset ned høyreflanken og la hardt inn foran mål.

Der dukket Vålerengas veteranstopper Kjetil Wæhler opp, og på uheldig vis satte han ballen i eget nett.

– Det var et selvmål, men det var faktisk ganske flatterende at Godset utlignet til 1-1. Vålerenga var klart best, men slik er fotballen, mente Drillo.

Bare noen minutter senere slo imidlertid Vålerenga tilbake. Ghayas Zahid ble stoppet med ulovlige midler innenfor Godsets 16-meter fem minutter før pause, og dommer Svein-Erik Edvartsen pekte på straffesparket.

– Det var straffespark
Daniel Fredheim Holm satte ballen sikkert i mål og sendte Vålerenga opp i 2-1-ledelse.

– Det var straffe fordi jeg ble felt. Jeg var forbi motstanderen og ble tatt. Det kan se ut som jeg falt for sent eller for lett, men det var soleklart straffespark fordi jeg ble felt, sa Vålerengas Ghayas Zahid til TV 2 Sporten om straffesituasjonen – og fikk støtte av tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen:

– Det ser ut som om Edvartsen gjorde en riktig avgjørelse. Straffesituasjonen så riktig ut, mente Drillo.

– Vålerenga åpnet denne kampen forrykende, før det jevnet seg litt ut. Men det er helt fortjent at Vålerenga kunne gå til pause med 2-1-ledelse, oppsummerte TV 2-eksperten etter de første 45 minuttene på landskampsarenaen.

Fomlet nesten ballen i eget nett
I andreomgang var Godset nær utligning da Langer nesten fomlet Iver Fossums innlegg fra dødball i eget nett. Vålerengas keeper slapp imidlertid med skrekken.

Godset overtok mer og mer av initiativet i kampen, og kjørte i perioder over hjemmelaget.

Men til tross for et spillemessig overtak lyktes ikke Godset med å score mål. Vålerenga forsvarte seg godt, og satset på kontringer. 

Det viste seg å være en god taktikk. For i det 71. minutt vartet Vålerenga opp med en kontring helt etter læreboken. Niklas Gunnarsson avsluttet kontringen med stil da han plasserte ballen i lengste hjørnet og økte ledelsen til 3-1.

Flere mål ble det ikke i kampen, og Kjetil Rekdal kunne juble for en solid 3-1-seier over medaljekandidat Strømsgodset i serieåpningen.

– En praktfull kontring av Vålerenga og Gunnarsson avsluttet som han måtte. Han bare feide ballen i lengste hjørnet, sa en imponert Drillo om scoringen.

Vålerenga endte på sjetteplass i fjorårets Tippeliga med 42 poeng. Strømsgodset endte to plasser høyere med 50. Kjetil Rekdals menn vant begge seriekampene mot Godset fra Drammen i fjor, 3-0 på Ullevaal og 2-0 på Marienlyst.

Slik startet lagene:

Vålerenga (4-3-3): Langer, Gunnarsson, Larsen, Wæhler, Kristiansen, Grindheim, Heltne Nilsen, Zahid Fredheim Holm, Brown, Lindkvist.

Strømsgodset (4-2-3-1): Bugge Pettersen - Vilsvik - Horn - Valsvik - Høibråten - Abu- Nana - Kastrati - Fossum, Vaagan Moen - Ogunjimi.