Antilope stanget i hjel sjiraffen Melvin i Kristiansand

Kristiansand (NTB): Besøkende barn og voksne ble mandag vitne til at sjiraffen Melvin ble stanget i hjel av en antilope i Dyreparken i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har foreløpig liten oversikt over hva som har skjedd, men sjiraffen er død. Vår dyrlege Rolf Arne Ølberg er på stedet. Han kom fram før sjiraffen døde, men greide ikke å redde den, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamodt i Dyreparken til Fædrelandsvennen.

Det var mandag ettermiddag at sjiraffen Melvin ble drept. Etter å ha satt fast sine egne horn i et hull i et gjerde, ble sjiraffen angrepet av en elandantilope – verdens største antilope.

– Han fikk panikk og reiv og slet for å komme seg løs. Så kom det et slikt stort dyr med spisse horn og røk rett på sjiraffen, sier Øyvind Hansen, ett av mellom 20 og 30 vitner til hendelsen.

Sjiraffen ble stanget gjentatte ganger før den gikk rett i bakken etter å ha blitt befridd fra gjerdet. Ansatte i Dyreparken prøvde å gjenopplive dyret, men uten hell.

– Jeg har forstått det slik at det var flere gjester i parken som ble vitne til dette. Det er nok mange som har fått seg en støkk i dag, sier Aamodt til avisen. (©NTB)