Helland herjet for RBK – men måtte hinke av banen

Pål André Helland startet showet allerede etter 30 sekunder, men ti minutter før slutt måtte 25-åringen forlate banen med skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Aalesund 5-0

Videosammendrag av kampen ser du øverst!

Pål André Helland og Rosenborg viste ingen nåde, og rundspilte et svært tafatt Aalesund-lag i årets første Tippeliga-kamp på Lerkendal.

Allerede etter 30 sekunder satte Helland inn 1-0, før han kvarteret etter doblet ledelsen. Like før pause økte Søderlund til 3-0, og i det 70. spilleminuttet økte samme mann til 4-0. Fem minutter før slutt sørget innbytter Tomas Malec for 5-0.

Men tross storseier ble det likevel et skår i gleden for Rosenborg-leiren: Kaptein Tore Reginiussen må belage seg på ukevis på sidelinjen etter at akillessenen røk et stykke ut i 2. omgang.

Helland: – Frykter strekk
Også kampens store spiller, Pål André Helland hinket av banen før kampen var ferdigspilt. Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig Hellands skade er.

– Jeg frykter at det er en liten strekk. Men forhåpentligvis er det bare en muskel som knyter seg, sier Helland til C More etter kampen.

Til TV 2, om scoringen og om selve kampen, sier Helland følgende:

- Jeg scorer jo aldri på hodet, så Kåre sa i fjor at når jeg gjør det skal han by inn til fest. Så det er bare å møte opp utenfor hos Kåre i kveld. Der er det tydeligvis fest, gliser han.

– Det er flott at han blonde araberen på topp også er i gang, sier Helland om spisskamerat Søderlund.

Søderlund: – Utrolig moro
Søderlund oppsummerer kampen slik:

– Dette var utrolig moro å være med på. Det ser ut til at dette kan bli en okei sesong, flirer 27-åringen og legger til:

– Vi er sinnssykt godt trent, og løper over Aalesund. Samtidig har vi mye mer å gå på.

– Vi ser bra ut i 90 minutter
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var naturligvis også fornøyd etter å ha sett laget sitt kjøre over gjestene fra Aalesund.

– Det var fantastisk innsats av hele gjengen. Det er dette man drømmer om. Det er enklere å holde de 20.000 på stadion når man spiller som dette. Vi ser bra ut i 90 minutter, og det gir oss energi og selvtillit, kommer det fra treneren.

Helland-dobbel
Det skulle ikke ta mer enn rundt halvminuttet før Pål André Helland sendte hjemmelaget i føringen. Et langt innkast fra Mikael Dorsin gikk forbi et passivt og nølende Aalesund-forsvar, før Helland dukket opp på bakerste stolpe og headet inn kveldens første scoring på Lerkendal.

Et kvarter seinere doblet samme mann ledelsen etter et noe heldig gjennomspill fra Fredrik Midtsjø. Helland gjorde ingenting feil alene med Grytebust i Aalesund-målet og plasserte ballen mellom beina og i mål til 2-0.

Aalesund slet tungt defensivt
I de kommende minuttene fortsatte Rosenborg og styre banespillet, men man kunne faktisk se Aalesund prøvde noe hardere enn slik det så ut det første kvarteret. Gjestene lyktes uansett ikke i å spille seg til noen målsjanser, og på sidebackene slet de stort. 

En offensiv Mikael Dorsin lekte seg til tider med høyreback Jo Inge Matland, mens målscorer Helland fortsatte å plage venstreback Daníel Léo Grétarsson fra sin høyre kantposisjon.

Rosenborg soleklart best
Sett bort i fra et par halvhjertede kontringsforsøk fra Aalseund var det Rosenborg som var det soleklart beste laget i de første 45 minuttene av årets første Tippeliga-kamp på Lerkendal.

Og like før pause skulle kveldens tredje sitte for hjemmelaget. Etter en rekke av sjanser inne i Aalesunds 16-meter, trillet fjorårets toppscorer Alexander Søderlund ballen til høyre for Sten Grytebust og i mål til ellevill jubel fra Lerkendal-fansen. Nok en gang virket Aalesund-forsvaret fullstendig paralyserte, og da lagene gikk til pause stod det altså 3-0 på Lerkendal.

Helland fortsatte storspillet
I pausen valgte Aalesund-trener Harald Aabrekk å gjøre to bytter. Unggutten Vebjørn Hoff og Jo Nymo Matland gikk ut, mens Tero Mäntylä og Akeem Lafifu kom inn. Men de to byttene så ikke ut til å hjelpe nevneverdig. Helland fortsatte å leke med Grétarsson, og hadde det ikke vært for en våken Sten Grytebust, kunne hjemmelaget lagt på til både 4 og 5-0 i løpet av 2. omgangs første kvarter.

Da drøye timen var unnagjort på Lerkendal ble Tore Reginiussen liggende inne i midtsirkelen. Etter et lite minutt ble den skadeutsatte Rosenborg-kapteinen båret av banen og byttet ut, og kort tid etter ble det klart at Reginiussens akillessene var røket.

Fem minutter seinere la Søderlund på til 4-0 etter nok et flott Rosenborg-angrep, og kort tid etter fikk Rosenborg straffespark etter at Pål André Helland gikk i bakken inne i Aalesunds 16-meter. Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket, Helland prøvde seg selv, men bommet.

Kort tid etter måtte Helland – i likhet med Reginiussen – forlate banen med skade. Det er foreløpig uvisst hvor alvorlig Hellands skade er.

Fem minutter før slutt sørget Søderlund-innbytter Tomas Malec for 5-0 etter et flott innlegg fra høyreback Jonas Svensson.

Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen, Svensson, Reginiussen, Strandberg, Dorsin, Jensen, Selnæs, Midtsjø, Helland, Søderlund, Riski.
Aalesund: Grytebust, Matland, Dyrestam, Skagestad, Grétarsson, Bjørdal, Mattila, Hoff, Barrantes, Mos, James.