City-smell mot Palace

Manchester City ble trolig snytt for straffespark, og Crystal Palace' 1-0-scoring burde kanskje blitt annullert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace-Manchester City 2-1

Se videosammendrag øverst!

Glenn Murray sendte hjemmelaget i føringen før Jason Puncheon på vakkert vis skrudde inn 2-0 like etter pause.

Etter at Yaya Touré reduserte med en suser et snaut kvarter før slutt, og etter et tosifret antall City-sjanser, ebbet kampen etter hvert ut på stillingen 2-1 til Palace.

Men skulle Murrays scoring vært annullert for offside? Og skulle City hatt straffespark da kampens første målscorer handset i eget felt et stykke ut i 2. omgang?

– Vi kjemper for ethvert poeng vi kan få, og vi kommer ikke til å stoppe nå, sier målscorer Glenn Murray til TV 2 etter kampslutt.

– City trengte å vinne kampen mer enn det vi gjorde. Vi prøvde å komme oss til pause uten baklengs for å frustrere dem – noe vi også klarte. Men vi forventet ikke å vinne i dag, la han til.

Se hele TV 2s intervju med Murray nede i artikkelen.

Stolpeskudd fra Agüero
Crystal Palace kom best i gang på Selhurst Park, men etter noen få minutter løftet gjestene fra Manchester seg – og satte fart på sakene.

Like før kvarteret var spilt, kunne David Silva sendt de lyseblå i føringen, men en våken Julian Speroni i Palace-målet fikk reddet forsøket fra spanjolen.

I de påfølgende minuttene dreide det meste seg om City, og både Fernandinho og Sergio Agüero hadde muligheten til å skape jubel i bortesvingen. Særlig sistnevnte var nære med et stolpeskudd.

Palace sjokkerte
Da kampen rundet halvtimen på Selhurst stod det fortsatt 0-0, men et stadig mer jagende og oppofrende City-lag nærmet seg gradvis hjemmelagets mål.

Men ingen av bortelagets sjanser ble omsatt i scoring, og etter 35 minutter sjokkerte hjemmelagets Glenn Murray både medspillere og motspillere da han satte inn 1-0.

Ballen ble lempet inn i feltet og stusset videre av Joe Ledley til Scott Dann før den til slutt endte opp hos Murray som enkelt satte ballen i mål.

Studiopanelet uenige
Det ble spekulert i både én og to offside-situasjoner i forkant av scoringen, men dommer Michael Olivier godkjente scoringen, og dermed ledet Alan Pardews gutter 1-0 over de regjerende mesterne.

1-0 stod det også da lagene gikk til pause, og i pausen fikk man også se at det er svært vanskelig å se om scoringen faktisk burde vært annullert – eller om dommer Olivier og teamet hans gjorde alt riktig da de konkluderte med at det ikke var offside.

TV 2s fotballekspert Trevor Morley var klar på at Dann ikke stod i offside da Ledley stusset balle videre, mens bpde studiosjef Jan-Henrik Børslid og fotballekspert Arne Sandstø begge mente at det så ut som offside.

På pasningen, eller rettere sagt skuddet fra Scott Dann – som altså til slutt endte opp hos målscorer Murray – var studio samstemte: Ingen offside.

– Vi kjemper for ethvert poeng vi kan få, og nå skal vi ikke stoppe. I dag måtte vi akseptere at Manchester City hadde ballen mye. De trengte å vinne kampen mer enn det vi gjorde, sier målscorer Glenn Murray til TV 2.

Ny kalddusj
Bare to minutter ut i 2. omgang ventet det en ny kalddusj for Pellegrinis disipler. Palace fikk frispark like utenfor 16-meteren, og på vakkert vis skrudde Jason Puncheon ballen over Manchester City-muren og i mål bak Joe Hart. Så stod det plutselig 2-0 på Selhurst Park!

Etter kampens andre scoring la Palace seg godt bakpå og konsentrerte seg for det meste om å holde Citys stjernegalleri lengst mulig borte fra eget mål. City slet tidvis med å spille seg gjennom den kompakte Palace-muren, og sett bort i fra et par halvsjanser og noen hjørnespark produserte gjestene fra nord forholdsvis lite.

Snytt for straffespark
Da det gjenstod 20 minutter av oppgjøret, ropte hele City-laget på straffespark da ballen touchet målscorer Murrays hånd inne i 16-meteren. Og reprisen av hendelsen viste at Mancester City skulle fått sjansen fra ellevemeteren.

Etter situasjonen i Palace-feltet fikk City giret opp, og i de påfølgende minuttene presset Silva, Agüero og co det hardtarbeidende hjemmelaget ytterligere bakover på banen.

Yaya-suser
Og et snaut kvarter før slutt kom reduseringen. Yaya Touré knallet til med venstreslegga, og ballen satt om limt i det lengste hjørnet bak Speroni.

Like etter var Samir Nasri nære å utligne, men forsøket fra innbytteren gikk like utenfor. De siste minuttene av kampen presset bortelaget på for scoring, men etter noen vanvittige City-sjanser blåste Olivier i fløyten for siste gang, og dermed måtte Pellegrini og co reise tomhendte hjem fra London.

Slik startet lagene:
Crystal Palace: Speroni, Ward, Dann, Delaney, Kelly, Zaha, Ledley, McArthur, Bolasie, Puncheon, Murray
Manchester City: Hart, Sagna, Demichelis, Kompany, Clichy, Touré, Fernandinho, Navas, Agüero, Silva, Dzeko.

Sjekk Premier League-tabellen på altomfotball.no!