SYNDEBUKK: Zlatan Ibrahimovic er nok en gang i hardt vær i fransk presse - til tross for at svensken sikret viktig seier for PSG i storkampen mot Marseille. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
SYNDEBUKK: Zlatan Ibrahimovic er nok en gang i hardt vær i fransk presse - til tross for at svensken sikret viktig seier for PSG i storkampen mot Marseille. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT

Zlatan utpekt som syndebukk etter PSG-seier

PSG tok en viktig seier over erkerivalen Marseille, men utnevnes til syndebukk av fransk presse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic er nok en gang i hardt vær. For knapt én måned siden måtte svensken krype til korset og beklage et kontroversielt utbrudd som følge av et forsmedelig tap mot Bordeaux. 

– Dette drittlandet fortjener ikke PSG, presterte han å si. 

Uttalelsen engasjerte til og med Frankrikes idrettsminister som via Twitter forlangte at svensken ba om unnskyldning.

Denne gangen retter kritikken seg mot stjernespillerens prestasjoner på fotballbanen.

Erkjenner kritikken
PSG slo erkerivalen Marseille 3-2, beholdt serieledelsen og tok en meget viktig seier på vei mot et nytt ligagull. Zlatan maktet ikke å score. Det var ikke godt nok for de franske fotballjournalistene på tribunen.

Dagen derpå får svensken stusslige fire av ti mulige poeng både hos storavisen l'Équipe og i Maxifoot. Sistnevnte skriver i tillegg at måltyven for det meste ruslet rundt på banen, forspilte flere gode sjanser og hadde generelt liten innvirkning på spillet.

Avisen Le Parisien er hakket mer generøse og gir Zlatan ett poeng mer enn sine kollegaer. Hovedstadsavisen peker i begrunnelsen på at svensken forspilte en rekke viktige målsjanser i kampens sluttminutter.

Den ellers så selvsikre og høylytte spissen erkjenner at han hatt bedre dager på jobb. 

– Jeg følte meg litt sliten i dag, men det er normalt, sa han til l'Équipe etter kampen. (©NTB)