Ny Tesla-boom i bruktmarkedet

Denne gangen er det biler med firehjulstrekk.

Hvis du vil kjøpe deg Tesla Model S med firehjulsdrift, er det nå mange å velge mellom på bruktmarkedet. Hele 63, i følge sorteringen til finn.no. Faksimile: Finn.no
Hvis du vil kjøpe deg Tesla Model S med firehjulsdrift, er det nå mange å velge mellom på bruktmarkedet. Hele 63, i følge sorteringen til finn.no. Faksimile: Finn.no

I forbindelse med at Tesla nylig begynte å levere ut eksemplarer av sin elbil Model S med firehjulsdrift i Norge, har det skjedd stor ting på bruktmarkedet.

I skrivende stund er det faktisk hele 62 biler med Dual Motor (firehjulsdrift) til salgs på finn.no. Prisene varierer mye, fra 670.000 til 1.000.000 kroner, avhengig av effekt og utstyrsnivå. 

Det er åpenbart at mange vil forsøke å tjene penger på å selge sin bil til en høyere pris, mot at kjøperen slipper å måtte vente de tre månedene det tar om du bestiller en bil via Tesla.

Les også: Tesla Model S Dual Drive: - Dette er det råeste jeg har kjørt

Tidlig levering

Det er altså ikke tilsvarende ventelister som vi opplevde da den første Model S ankom markedet. Den gangen hadde enkelte ventet i et par år, da de endelig fikk bilen. Og de som bestilte via nettet da de første bilene ankom, måtte forvente seks til ni måneders ventetid.

Nå er det altså langt mindre ventetid ved bestilling. Levering i juni, står det på Teslas egne hjemmesider nå.

Likevel håper en del at de skal kunne tjene penger på å selge bilen raskt, slik at kjøper kan smykke seg med å være en av de aller første med Dual Drive. 

Kjøpe plass i køen

At det finnes så mange som 63 på finn, tilsier imidlertid at bilene er godt representert i gatebildet allerede. Alle disse er riktignok ikke ankommet kunden ennå.. Noen av de som er til salgs, har levering i løpet av kort tid. Hvis du velger en av disse, kjøper du en "ferdig spekket" bil.

Alternativt er det også mulig å overta en plass i køen, der du kan sette opp bilen akkurat slik du selv ønsker.

Les vår langtest av Tesla Model S

Kan være mye å spare

Den billigste som er til salgs, til 670.000 kroner, er S85 D med 381 hk. Den ble bestilt før prisøkningen tidligere i vinter, men selges til originalprisen.

Det betyr at du kan spare penger på å kjøpe den. Den selges nemlig til 34.000 kroner mindre enn en tilsvarende utstyrt bil vil koste, om du kjøper via Teslas hjemmesider.

Av de 63 Dual Drive-modellene som ligger til salgs, har 44 av dem 700 hk fordelt på de to motorene (en på forakselen og en på bakakselen). Det vil si at den er god for 0-100 km/t på 3,4 sekunder.

Tar innbytte

Den billigste modellen med 700 hk koster 799.000 kroner. Det opplyses i annonsen at du sparer 80.000 kroner på bestille denne bilen, som har rullet 330 kilometer på norske veier.

19 av de som skal selge, opplyser at de er åpen for å vurdere innbytte. Flere av dem i Model S UTEN dual drive.

Totalt er det nå 169 Model S til salgs på finn.no, så om du har lyst på en rask og romslig elbil, nå også med firehjulsdrift, er det faktisk kjøpers marked ...

Les også: NAF-advarer mot Tesla Model S på vinterføre