– Jens Lehmann hadde hengt oss opp etter veggen om vi hadde gjort det der

Tim Krul får slakt av eksperter etter søndagens derby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jermain Defoe scoret et smått utrolig mål søndag som fikk fotballelskere Europa over til å bli stumme av beundring.

En av de som lot seg imponere var Newcastle-målvakt Tim Krul, som ble offer for Defoes kanon av en volley.

På vei inn til pause i lokaloppgjøret mot Sunderland fanget kameraene opp at Krul klappet Defoe på hodet og så ut til å gratulere ham med drømmetreffet.

Det burde han ikke ha gjort, skal vi tro noen av balløyas mest profilerte eksperter.

– Jeg vet ikke hvorfor han ler og klapper ham på hodet
– Folk som ikke bryr seg om fotball vil kanskje si at det er god sportsånd, men da jeg spilte i Liverpool-Everton-kamper ville jeg garantert ikke ha tatt en Everton-spiller i hånden om han scoret et mål. Jeg hadde ikke gjort det, og jeg ville ikke ha likt å se en av lagkameratene mine gjøre det, sa Jamie Carragher etter kampen, skriver blant annet Sky Sports

Og han ga seg ikke med det:

– Jeg vet ikke hvorfor han ler og klapper han på hodet. Jeg sier ikke at han er en dårlig type, men samme hva han sier så kan jeg ikke se på det der i et derby og tenke at det er riktig gjort. Der gjør han en feil. 

Eksperkollega Thierry Herny var noe mer diplomatisk i uttalelsene, men sa at det ikke hadde skjedd i hans dager i Arsenal.

– Jens Lehmann hadde ventet på oss i garderoben, hengt oss opp etter veggen, og sagt «hva er det vi driver med?». Selv når man scorer på trening, sier målvaktene at du har flaks.

Krul slår tilbake
Newcastle-trener John Carver brydde seg lite om kritikken, og forsvarte sin sisteskanse.

– Hør her: Om det er én mann som bryr seg om denne fotballklubben, så er det Tim Krul. Vi blir slaktet når vi ikke viser god sportsånd. Når man ser den typen prestasjoner, må man anerkjenne det, sa Carver etter kampen.

Se hele intervjuet med Newcastle-treneren til høyre!

Selv var heller ikke Krul spesielt imponert over uttalelsene til den tidligere Liverpool-stopperen og Arsenal-spissen.

– Jeg er en «geordie», jeg har vært her i ti år, og jeg er like såret som alle andre (over tapet, journ.anm.). Så det er ikke rettferdig at folk omtaler meg negativt på den måten. Jeg reiser hjem med mye smerte i hjertet mitt. 

Krul kunne deretter avsløre at han var langt fra veldig hyggelig med Defoe i tunnelen. 

– Alle må akseptere at det var et fantastisk mål. Men det jeg faktisk sa til ham, kan nok ikke gjentas foran kameraet - det var nemlig ikke en spesielt fin gest av meg. Jeg sa noe sånt som «så heldig du var», men med litt mer «trøkk» i ordlyden.