Rochdale spilte mot Stoke City i FA-Cupen tidligere denne sesongen. AFP PHOTO/PAUL ELLIS
Rochdale spilte mot Stoke City i FA-Cupen tidligere denne sesongen. AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Sjekk Rekdals mandagstips!

Seriestart i OBOS-ligaen og League One på kupongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ROCHDALE - PORT VALE (LEAGUE ONE) H: 1,80 U: 3,15 B: 3,60
Rochdale har 56 poeng og kan knappe innpå lagene som holder playoff-plassene med seier her. Bortestatistikken er dårlig, men hjemme er Rochdale meget sterke - de har vunnet seks av de siste sju på Spotland Stadium. Port Vale er det verre med. Det er superjevnt på nedre halvdel, og bare fire poeng skiller Port Vale på 15. plass og Crawley Town på 22. plass. Da er det dårlig nytt at de har tapt fem strake, og skal opp mot et meget hjemmesterkt lag her. De får i alle fall tilbake førstekeeper Chris Neal til denne bortekampen, men Rochdale bør vinne.

BRYNE - NEST-SOTRA (OBOS) H: 1,70 U: 3,55 B: 3,75
Bryne blir av TV 2s eksperter tippet på en syvende plass denne sesongen. Målvakt Anders Kristiansen trekkes frem som en nøkkelspiller hos Bryne, som tradisjonelt sett er et meget stekrt hjemmelag. Bjørnar Holmvik tilfører mye rutine i forsvaret. Nest-Sotra spås å komme på 11. plass av TV 2s eksperter, får mye skryt for å ha skaffet seg Michael Schønberg som trener. Sies å ha en del spennende spillere, særlig offensivt, og vil kunne bite fra seg bra i enkeltkamper. Men i serieåpning på Jæren kan det bli tøft for Nest-Sotra.

SOGNDAL - BÆRUM (OBOS) H: 1,50 U: 4,00 B: 4,50
Sogndal er en av opprykksfavorittene, og TV 2s eksperter har plassert dem på andreplass bak Brann. Eirik Bakke har tatt over trenerroret, og klubben spiller uten press. Opprykk er ikke et must, samtidig som de er fullt ut kapable til det. En omstilling blir at de nå må styre kamper i større grad, noe de ikke er vant til. Bærum hadde en sensasjonell sesong under Morten Tandberg i fjor, i år tippes de av TV 2s eksperter å havne på 12. plass. Daniel Berg har gått til KBK og Lars Sandbu har lagt opp.