Storhamar-veteran: – Tar en knekt kjeve for gull

Pål Johnsen (39) mener denne sesongen er den største oppturen på hans 21 år (!) i Storhamar.  Nå kan han få sitt sjuende, og kanskje siste NM-gull. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hamar (TV 2): – Jeg har vært med på oppturer før, men jeg har aldri vært med på en større snuvending. Det har bare vært en lek hele året. Folk har møtt opp, og folk elsker hockey i byen her, sier Johnsen til TV 2. 

For det er mildt sagt imponerende det Storhamar har levert denne sesongen. Fra å være usikker på om klubben i det hele tatt ville eksistere i sommer på grunn av rusten økonomi, er nå hverdagen snudd på hodet. 

Se Stavanger Oilers - Storhamar på TV 2 Sporskanalen mandag klokka 18.30.

Under hjemvendte Aleksander Smirnovs ledelse har de sportslige resultatene blomstret med andreplass i serien, plass i Champions Hockey League til høsten er sikret og NM-finale mot Stavanger Oilers. I tillegg har publikum vendt tilbake til OL-Amfiet, og publikumsrekordene er knust.

68.041 besøkende på seriekampene denne sesongen er en økning på 15.500, hele fem ganger har over 5000 løst billett og snittet på sluttspillkampene er på 4583 før finalene tar til. Det er bare 160 bak jubelsesongen 1994-95.

Nærmere halvparten av billettene er allerede solgt før den første hjemmekampen mot Stavanger Oilers onsdag.

– Tar en knekt kjeve for gull
Storhamar har ikke vært i NM-finalen siden 2008, da de nedkjempet Frisk Asker i kampen om gullet. Det er nå sju år siden, og for superveteran Pål Johnsen betyr denne finalen ekstra mye. 

– Det lukter at det er siste sjansen jeg får til å ta NM-gull. Du kan gå et helt liv uten å få spille finale, så når du først får den må du ta den. Jeg kan ta en knekt kjeve for å vinne gull for å si det sånn. Jeg kan gjøre hva som helst, understreker 39-åringen. 

Johnsen mener gulloppskriften er enkel. 

– Vi må jobbe hardere enn Stavanger, enkelt og greit. Som regel er det dem med størst hjerte og mest motivasjon som tar det, sier han. 

– Unner Pål et gull
Linus Johansson kom til Hamar før denne sesongen, og i motsetning til Johnsen spiller han sin aller første NM-finale. Der har han virkelig blomstret med fem mål, og ni målgivende. 

– Vi har slått Oilers i DNB tidligere, og spilte veldig bra der forrige kamp. Så jeg tror de kjenner litt press faktisk, for det ligger hos dem. Alle tror at de skal vinne denne finalen relativt enkelt, så det skal bli gøy å være underdogs som vi er. Det er veldig gøy å se hva dette betyr for alle i klubben, også unner man jo en sånn som Pål å få et NM-gull til slutt, sier Johansson. 

– Hva mener du gjør at dere kan snyte Oilers for gullet?

– Oilers er det sterkeste laget i serien, men hvis vi gjør alle småsakene bra som å få ut pucken av egen sone, og folk på mål hele tiden som kjemper inn "søppelmål" så har vi sjansen. Samtidig som vi må fortsette å jobbe som et lag hele tiden, for det er det som har tatt oss hit, understreker han. 

– Elsker presset
TV 2 arrangerte en uoffisiell dartkonkurranse blant Storhamar-spillerne. Skiven var dekorert med Oilers-logoen, og det skulle kjempes om hvem som ville bli siddisenes største trussel. 

På siste forsøk tok poengkonge Christian Larrivée hjem en knusende seier, og viste at han elsker presset som nå også kommer i finaleserien. 

– Jeg liker presset, både i dart og på isen. Når sluttspillet kommer i gang har jeg en tendens til å spille opp mot mitt beste, for jeg elsker at det er nå det virkelig gjelder. Jeg er glad jeg kan hjelpe laget, og forhåpentligvis tar vi pokalen med hjem, sier toppscoreren med sju mål og ni målgivende i sluttspillet. 

Kanadieren var med å tape for Vålerenga i finalen i 2006/2007-sesongen, men har aldri vunnet gull med Storhamar. 

– Jeg gleder meg masse. Vi har ingenting å tape, og vi skal gi alt vi har, forsikrer Larrivée.