HVEM ER BEST?: Listene sier Alejandro Valverde (innfelt), TV 2s ekspert sier Alexander Kristoff. Foto: AP Photo/AFP Photo. Montasje: TV 2.
HVEM ER BEST?: Listene sier Alejandro Valverde (innfelt), TV 2s ekspert sier Alexander Kristoff. Foto: AP Photo/AFP Photo. Montasje: TV 2.

– Nå må Valverde vike. Kristoff er best i verden

Men på listene er det fortsatt langt opp til den kontroversielle spanjolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2015 har i hovedsak handlet om to syklister: Alexander Kristoff og Richie Porte.

På de mest anerkjente rankinglistene i sporten, oversiktene til Pro Cycling Stats og CQ Ranking, er det likevel evigunge og evig kapable Alejandro Valverde som topper. Nettstedene vekter rittene noe ulikt, men rangerer rytterne på bakgrunn av alle resultater de siste 365 dager. Allsidige Valverde har toppet begge listene med god margin i godt over et år, med Kristoff som en god, om noe fjern, toer. 

Med ti seire allerede i år, den siste av de på spektakulært og dominant vis i Flandern rundt søndag, er TV 2s sykkelkspert Ole Kristian Stoltenberg klar i målet:

– Ja, Alexander er nå verdens beste syklist.

– Råeste sesongen til en nordmann noensinne
– Han er nummer én. Valverde topper listene, men nå må selv han vike. Valverde er jo glad i å ligge på hjulet til andre, så nå kan han godt også legge seg på hjulet til Kristoff, sier Stoltenberg, og refererer til det mange ser på som spanjolens noe passive stil.

Kontroversielle Valverde, som i store deler av sin karrière har vært mistenkt for doping og også ble utestengt i 2010, står så langt i år med fire seire mot Kristoffs ti.

På spørsmål om Kristoff nå er den beste syklisten vi har hatt i landet, er ikke Stoltenberg like sikker.

– Jeg setter Hushovds VM-gull et like hakk over Flandern-triumf. Ikke at jeg har noe i mot Kristoff, og det han gjør om dagen er utrolig fantastisk, men VM er VM. Men det jeg kan si er at dette er den råeste sesongen en nordmann noen gang har hatt.

listen til det Internasjonale sykkelforbundet (UCI) er Kristoff på andreplass bak Porte. Den rangeringslisten tar imidlertid bare for seg denne sesongens sykkelritt.

Neste: Paris-Roubaix
Om mindre enn én uke får Kristoff en ny mulighet til å legge til en ny stor seier til sin allerede solide CV.

Paris-Roubaix står for tur, og ikke overraskende blir nordmannen nevnt som en av de store favorittene.

Å drømme om to Monument-seire på rad er absolutt lov, ifølge Stoltenberg. 

– Det er absolutt mulig at han vinner. Han er jo i fantastisk form. Men sykkel er jo ikke matematikk, så det er ikke nødvendigvis slik at den sterkeste alltid vinner, men han må jo regnes som den største favoritten. Stein Ørn sier at Kristoff kommer til å være i enda bedre form neste helg. Jeg velger å stole på ham.

På håret
Flaks og tur spiller en stor rolle i ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Velt skal unngås, og trøbbel med sykkelen skal helst utebli.

I så måte var Kristoff svært heldig i Flandern søndag.

Etter rittet la nemlig Katjusjas PR-sjef Philippe Maertens ut et bilde på Twitter av bakhjulet til Kristoff med det som ser ut som en metallgjenstand i dekket. Hadde det dekket punktert, kunne det fort ha gått helt annerledes med nordmannen.