Tårevåt Defoe senket Newcastle

Jermain Defoe tok til tårene etter drømmemålet som avgjorde Tyne-Wear-derbyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland - Newcastle 1-0

Jermain Defoe ble den store helten med en skikkelig drømmescoring da Sunderland slo Newcastle 1-0 i Tyne-Wear-derbyet på Stadium of Light.

– For å være ærlig, det er helt utrolig. Jeg prøvde bare å treffe ballen skikkelig. Ord kan ikke beskrive hva jeg følte da den gikk inn, sa en tydelig rørt Defoe etter kampslutt.

Se alle høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst!

Rivaloppgjøret er blant de mest følelsesladde på balløya - det kom tydelig fram da matchvinneren gikk gråtende til pause etter å ha sendt hjemmelaget i føringen like før.

– Det var litt emosjonelt, faktisk. Jeg vet ikke hvorfor. Men det var en viktig kamp og vi trengte disse poengene sårt, sa Defoe.

Sunderland-trener Dick Advocaat hadde aldri sett noe lignende.

– Det var noe helt spesielt. Jeg har aldri opplevd at en slik scoring avgjør et derby.

– Vi kontrollerte store deler av kampen, men ble litt slitne på slutten. Likevel stod vi imot. Jeg er veldig stolt av guttene.

Newcastle-trener John Carver var i den andre enden av følelsesskalaen.

– Vi var forferdelige før pause. Det er utilgivelig å prestere så dårlig i en kamp av denne betydningen.

– Defoes scoring var utrolig. Det var synd for oss, for uten målet kunne vi gått til pause med 0-0 og stått med blanke ark i den andre omgangen.

Hjemmedominans

Dick Advocaats mannskap startet oppgjøret best og med et oppildnet hjemmepublikum i ryggen hadde Newcastle mer enn nok med å forsvare seg innledningsvis.

Midtveis i den første omgangen kom kampens første store sjanse da Connor Wickham steg til værs og headet et hjørnespark knallhardt mot Newcastle-målet. På streken stod tidligere Sunderland-spiller Jack Colback i veien og hindret baklengs - til stor misnøye blant hjemmefansen.

Kvarteret senere ble Jermain Defoe spilt alene gjennom, men førstetouchen til 32-åringen ble for dårlig og Colback kom nok en gang til unnsetning mot gamleklubben.

Minuttet før pause var det imidlertid lite Colback kunne gjøre da Defoe igjen fikk muligheten. Fra drøye 18 meter hamret Defoe til på hel volley - ballen suste inn helt oppe i vinkelen bak en forfjamset Tim Krul.

Da dommeren blåste av til pause gikk den tidligere Tottenham-spissen grinende i garderoben, noe som viste hvor mye scoringen betydde for ham selv og laget som kjemper for nedrykk.

Sluttspurt til ingen nytte

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget å kjøre over et tamt Newcastle-lag. Etter 49 minutter prøvde Fletcher på et spektakulært brassespark, men bommet på ballen fra god posisjon.

Den neste perioden av kampen ble preget av mange dueller og lite sjanser.

78 minutter var spilt da Newcastle kom til sin første ordentlige målsjanse for dagen - Moussa Sissoko headet til Remy Cabella som fikk løst av et skudd, men Costel Pantilimon i Sunderland-buret bokset unna forsøket.

Fem minutter senere var Sebastian Larsson svært nære å doble hjemmelagets ledelse. Svensken spilte vegg med Patrick van Aanholt, men fra god posisjon gikk skuddet via Mike Williamson og utover dødlinjen.

To minutter før full tid kunne Ayoze Perez ødelagt festen for vertene. Ryan Taylors stuss fant spanjolen som fra strålende posisjon ikke klarte å presse ballen under tverrliggeren.

Sjansen startet en skikkelig sluttspurt fra gjestene, men når Perez ikke fikk medhold i sitt rop om straffe på overtid endte det med tre livsviktige poeng til vertene.

Seieren fører Sunderland opp på femtendeplass, poenget foran både Hull og Aston Villa. Newcastle på sin side forblir på trettendeplass, seks poeng foran erkerivalen.