PÅ VEI HJEM: Mange er på vei hjem fra ferie og det blir tett trafikk på veiene. Bildet er tatt tidligere i påsken. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)
PÅ VEI HJEM: Mange er på vei hjem fra ferie og det blir tett trafikk på veiene. Bildet er tatt tidligere i påsken. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Køen varte til midnatt

Mange har reist hjem fra påskeferie søndag, og Vegtrafikksentralen kunne melde om mye trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle fjelloverganger har vært åpne søndag og tidlig søndag ettermiddag hadde det ikke stoppet opp på hovedfartsårene i Oslo-området.

I 17.30-tiden søndag var det rundt en halvtimes forsinkelse både fra Mjøndalen mot Drammen og i Hønefoss mot Sundvollen, opplyser veitrafikksentralen.

Men på Østlandet startet køene tidlig 1. påskedag. Trafikkoperatør i vegtrafikksentralen Jeanette Andresen sier det er tett og saktegående flere steder.

– Der E16 og riksvei 7 møtes ved Valdres og Hallingdal er det mye kø. Der går det sakte, forteller Andresen.

Mellom Minnesund og Espa er det tett trafikk, ifølge TV 2s reporter tok det minst en time lenger enn vanlig å kjøre fra Lillehammer.

Saktegående

På vestlandet er det tett trafikk mellom Voss og Bergen. Søndag ettermiddag forteller TV 2s reporter på stedet om en gjennomsnittsfart på mellom 20 og 25 km i timen.

Det var saktegående kø fra Dale til Indre Arna, også på fergene var det en del kø. Ellers melder Vegtrafikksentralen om grei påskefart i Hordaland og Rogaland.

Vil ikke minske med det første

Det gjør det også på E16 fra Hønefoss i retning Sollihøgda, men nærmere hovedstaden går det foreløpig greit i følge trafikkoperatøren.

– Køen startet tidlig i dag og vil nok fortsette utover hele kvelden, sa Andresen.

Køene var søndag kveld lange inn mot Bergen og Oslo. I 19-tiden var det kø ved E6 langs Mjøsa, sør for Espa. I Østerdalen var det også meldt om lange køer. På E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda var det saktegående kø, og det samme gjaldt strekningen fra Gol til Hønefoss på riksvei 7.

Også inn mot Stavanger var det lange køer. Det samme var det på veiene som er alternativer til de mest populære rutene på Østlandet.

De fleste kjørte pent, opplyser Aaserudhagen.
– Det har ikke vært noen større ulykker, det virker som om folk er innstilt på at det får ta den tiden det tar, sier hun.

Velg alternativt

Trafikkoperatør Hans Are Dahl oppfordrer bilister til å vurdere alternative ruter til E6. Kommer man fra østfra – fra Trysil, Rendalen og Østerdalen, kan man vurdere riksvei 2 over Kongsvinger og riksvei 24 over Skarnes, påpeker han.

– Vi oppfordrer folk til å ta det pent. Ikke ta noen sjanser med forbikjøringer eller annet som fører til kaos eller mer irritasjon, sier Dahl.

TV 2/ NTB