FUNNET ETTER TO DØGN: Cynthia Cheroitich (19) overlevde terroraksjonen mot høyskolen. Lørdag ble hun funnet, og hun ble da intervjuet av flere journalister. Foto:  AP / NTB scanpix
FUNNET ETTER TO DØGN: Cynthia Cheroitich (19) overlevde terroraksjonen mot høyskolen. Lørdag ble hun funnet, og hun ble da intervjuet av flere journalister. Foto:  AP / NTB scanpix

Cynthia (19) gjemte seg i et klesskap i to døgn etter terrorangrepet i Kenya

Hørte vennene bli skutt mens hun gjemte seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først hørte hun skudd. Så løpende føtter mot gulvet i gangene inn i studentboligene der hun bodde. 

19 år gamle Cynthia Cheroitich gjemte seg i klesskapet sitt mens Al-Shabaab-terroristene skjøt og drepte 147 av hennes medstudenter på høyskolen i Garissa i Kenya torsdag. 

To døgn i skap

Hun ble først funnet på lørdag, etter å ha gjemt seg i skapet i to døgn.

– Jeg hørte de skjøt. De sa til vennene mine at de måtte komme fram, men jeg sto helt stille. De skjøt over alt, og jeg bare sto helt stille med lukkede øyne, sier hun til CNN.

Cynthia ble stående stille helt til hun ble funnet lørdag. Selv da nektet hun å komme ut før rektoren på skolen hadde kommet og snakket med henne. 

– Jeg trodde det var terroristene som ville lure meg ut igjen, forklarte hun. 

De to døgnene hun gjemte seg dekket hun seg til med klær, slik at hun ikke kunne sees utenfra. For å få i seg væske drakk hun hudkrem. 

– Jeg var så redd. Jeg var så ufattelig redd, sier hun.

Truer med nye angrep

Den somaliske terrororganisasjonen al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet mot høyskolen. 

I tilegg til at 147 mennesker er drept, er 104 personer skadd. 

Kenyanske myndigheter har nå utlovet en dusør på rundt 1,5 millioner kroner for opplysninger som kan føre til at Abdruraham Mohamed Kuno, som skal være hjernen bak angrepet, blir pågrepet.

Det antas også at Kuno skal ha hatt en finger med i spillet under terrorangrepet på Westgate Mall i Nairobi. 

Flere av de som var på høyskolen har fortalt at terroristene skal ha sagt at angrepet kun er det første i en rekke angrep mot utdanningsinstitusjoner i Kenya.