Slik kan du spare mye på boliglånet

Til tross for rekordlav rente og knallhard konkurranse mellom bankene, så tok bare én av fire kontakt med banken i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbrukerrådet har kartlagt hvordan nordmenn brukte sin forbrukermakt overfor bankene.
i 2014. 

Bare en av ti sier de har flyttet boliglånet sitt i 2014, mens kun 17 prosent sier de har reforhandlet det. Altså er det bare en av fire lånekunder som forsøkte å vise forbrukermuskler overfor banken.

– Med de prisforskjellene vi ser i markedet, så er det fremdeles for lavt. Vi skulle gjerne sett at flere boliglånskunder tok kontakt med bankene og enten reforhandlet eller flyttet boliglånet sitt, sier Elisabeth Realfsen, redaktør i Finansportalen.

Kom forberedt

Når du skal i banken for å forhandle, så er det spesielt en ting som er viktig å huske. Undersøkelsen viser nemlig at de aller fleste nordmennene er totalt uforberedt i kontakt med banken. Bare to av åtte innhenter tilbud på forhånd, mens fem av åtte møter totalt uforberedt. Sjansen for å oppnå noe uten å ha noe å slå i bordet med er minimal.

– Sjekk våre data på hvor mye du kan få renta ned hos en av dem først, sier Realfsen.

Sjekk Finansportalens offisielle oversikt og prisliste her

Husk at banken er en selger

Et viktig råd fra Forbrukerrådet er at man ikke må stole blindt blindt på at banken premierer deg for å være trofast gjennom mange år.

– Er bankmannen en rådgiver eller en selger?

– Bankmannen er helt klart en selger, sier Realfsen.