Chelsea slo tilbake etter Adams superscoring

Charlie Adam stjal showet i Edens egen hage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Stoke 2-1

Serieleder Chelsea vant fortjent 2-1 mot Stoke på Stamford Bridge etter scoringer av Eden Hazard og Loïc Rémy. Charlie Adam scoret Stokes mål fra rundt 60 (!) meter like før pause. 

– Jeg sendte av gårde et skudd og jeg var heldig at det gikk inn. Det er sånt som skjer én gang i livet. Jeg var heldig at det skjedde meg. Det var en individuell prestasjon, men laget tapte og det er skuffende, sier Charlie Adam etter kampen. 

–  Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne slå ballen så langt. Og å score på en så god keeper. Jeg er heldig fordi det var mitt 50. mål i engelsk fotball også. Det var en fin måte å få 50 scoringer på. 

Chelsea-manager Jose Mourinho skrøt også av målet til Adam, men flettet i tillegg inn et verbalt stikk til keeper Thibaut Courtois. 

– Det var et fantastisk mål. Alle de beste spillerne i verden drømmer om å score ett sånn mål. Men når keeperen min står i boksen må han kunne lese spillet og vite kvaliteten på motstanderne sine. Og når han vet at Charlie Adam har en så god venstrefot og klarer å skyte ballen 50 meter, så bør han forvente at det kommer et sånn skudd idet vi mister ballen, sier Mourinho.  

– Ikke mange som gjør det der
Chelsea var det klart beste laget i første omgang og presset på for en scoring. Etter 39 minutter ble Cesc Fàbregas felt av Philipp Wollscheid rett utenfor femmeteren. Dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket og Eden Hazard satte straffesparket iskaldt i mål. Det var belgierens tolvte ligamål denne sesongen. 

Det var imidlertid ikke straffesparket til Hazard denne kampen vil bli husket for. For like før pause dro Charlie Adam til med venstrefoten fra vel 60 meters hold. Ballen duppet i mål bak en febrilsk ryggende Courtois. En fantastisk scoring av den skotske midtbanespilleren. 

I pausen fant TV 2s ekspertpanel fram superlativene om Adams superscoring.

– For et fantastisk mål. Han ser at keeper står langt ute. Han har sikkert sett det tidligere også og tenkt: «Får jeg ballen tidlig, så prøver jeg». Det er et ordentlig påskeegg, sa Ronny Johnsen i pausen.

– Det er ikke mange som kan gjøre det. Med den nøyaktigheten og hastigheten. Mot verdens beste keeper, fulgte Trevor Morley opp.

Innbytter Costa ut med skade
Etter pause satte Jose Mourinho inn Premier Leagues toppscorer Diego Costa. Han klarte knappe elleve minutter før han haltet av med noe som så ut som en strekk bak i låret. 

62 minutter var spilt da Stoke-keeper Asmir Begovic kastet ballen rett i beina på Willian, som på ett touch sendte ballen videre til Hazard. Belgieren stormet mot mål og sentret til Loïc Rémy. Rémy fikk en enkel jobb med å trille ballen i mål.  

Chelsea var nære ved å score sitt tredje mål for dagen ti minutter før slutt, men Begovic vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning på Cuadrados avslutning og det endte med 2-1-seier til London-laget.