Zamora-kunst da Mulumbu så rødt

QPR tok en etterlengtet borteseier i kampen mot nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Bromwich - Queens Park Rangers 1-4

Queens Park Rangers tok et viktig steg på veien mot ny kontrakt i Premier League da de nedsablet West Bromwich med 4-1 på The Hawthorns.

Bobby Zamora og Youssuf Mulumbu kom i hovedrollene på henholdsvis godt og vondt.

Kunstverk av Zamora

Før oppgjøret mot West Bromwich stod QPR med én seier på fjorten bortekamper i årets Premier League-sesong.

Men på The Hawthorns var det lite som minnet om noe bortekompleks hos de blå- og hvitstripede.

Etter kvarteret la toppscorer Charlie Austin igjen ballen med hodet til Eduardo Vargas - chileneren var nådeløs og hamret ballen i mål fra drøye 20 meter.

Målscoreren måtte ut med en kneskade etter en halvtime, men det stoppet ikke gjestene i sin jakt på flere mål.

37 minutter var spilt da bortelaget fikk hjørnespark. Vargas' erstatter, Niko Kranjcar, slo inn og på bakre stolpe dukken Austin opp og satte pannebrasken til. 25-åringens sekstende fulltreffer for sesongen.

Fem minutter senere kom dagens tredje, et mål av den virkelig lekre sorten. Matt Phillips spilte Bobby Zamora gjennom, og fra kanten av sekstenmeteren chippet 34-åringen ballen med utsiden av foten over Boaz Myhill og i mål.

En perle av en scoring, og plutselig virket bortespøkelset til å være et glemt kapittel for Chris Ramseys menn.

Mulumbu mistet hodet

Etter hvilen kom hjemmelaget mer med i kampen, og etter 58 minutter kom også reduseringen. Saido Berahino fant spisskollega Victor Anichebe med et innlegg - nigerianeren knuste Steven Caulker i lufta og skallen ballen i det lengste hjørnet.

Med et gjenopplivet hjemmepublikum fortsatte vertene å trykke på, og fem minutter senere kunne det fort stått 2-3. Ideye Brown dunket til, men Robert Green i QPR-buret vartet opp med en god redning.

Etter 78 minutter burde Berahino fått ballen i mål, men headingen fra kort hold var svak og gikk i fanget på Green. Rett etterpå var det Ideye sin tur til å prøve seg, men headingen gikk like over.

Frustrasjonen over manglende uttelling begynte å spre seg blant West Bromwich-spillerne, og fem minutter før slutt kokte det fullstendig over for Youssuf Mulumbu.

Kongoleseren hadde bare vært på banen i tolv minutter da han i en hodeduell plantet albuen knallhardt i tinningen på Joey Barton. Dommer Lee Probert var ikke i tvil, og var kjapp med å dra opp det røde kortet.

Med én mann mer fikk QPR en grei jobb med å hale i land seieren de siste minuttene. Fem minutter på overtid satte Joey Barton kampens siste til 4-1 for gjestene etter klabb og babb i feltet.

Det er første gang QPR scorer fire mål i en Premier League-kamp siden 1994.

Trepoengeren sender London-klubben inntil videre forbi Burnley på 18.plass, poenget bak Sunderland som skal ut i Tyne-Wear derby mot Newcastle søndag.