Herrera og Rooney sikret United luke på åtte poeng til Liverpool

Manchester United gjorde jobben mot Aston Villa på Old Trafford. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Aston Villa 3-1 

Manchester United klatret til tredjeplass på tabellen og skaffet seg en luke på åtte poeng ned til Liverpool etter 3-1 mot Aston Villa lørdag. United ligger også ett poeng foran byrival City som møter Crystal Palace på mandag. Ander Herrera  scoret to og Wayne Rooney scoret ett mål for hjemmelaget. Christian Benteke reduserte for Villa ti minutter før slutt.

Van Gaal: – Rotteracet er ikke over
Etter kampen var United-manager Louis van Gaal full av lovord om sin spanske tomålsscorer og innbytter Ángel Di María. 

– Herrera utvikler seg godt og han scorer masse mål allerede. Men jeg vil også snakke om Di María, som kom inn og leverte en assist umiddelbart. Det er ikke verst, sier han. 

– Vi har nå en bra luke, men vi har samtidig kamper mot topp tre-lagene igjen. Rotteracet er ikke over.

Rooney snytt for straffe
Hjemmelaget åpnet best og styrte det meste på Old Trafford før pause. Aston Villa lå bakpå og forsvarte seg bra mot Uniteds forsøk. Etter 43 minutter fikk Ander Herrera hull på byllen med et hardt skudd i lengste hjørne. Det var spanjolens fjerde PL-scoring for sesongen. 

Wayne Rooney ble trolig snytt for et straffespark, da han ble revet ned inne i boksen etter fem minutter. 

–  Jeg mener det er straffe og rødt kort til Ciaran Clark, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio. Han fikk støtte av Ronny Johnsen: 

– For meg er dette straffe. Han blir helt klart revet ned, sa Johnsen. 

 Andreomgangen startet med to store sjanser til begge lag, men verken Christian Benteke eller Ashley Young maktet å score.

Etter hvert fikk Manchester overtaket i kampen igjen og tempoet sank betraktelig.  Marouane Fellaini fikk en stor mulighet til å øke ledelsen etter 62. minutter, men headingen gikk i bakken og i klypene på  Brad Guzan.  

Etter 79 minutter økte Wayne Rooney ledelsen med en nydelig volley, før Benteke skapte ny spenning i kampen med sin redusering på corner like etter.

På overtid scoret Herrera sitt andre for dagen og fastsatte sluttresultatet til 3-1.  

Det var for øvrig Rooney sin scoring nummer 185 i Premier Leauge.

– Jeg tror ikke det er mange spillere som kan gjøre det samme som Rooney gjorde, sier van Gaal om scoringen til sin kaptein.