RED BULL LEEDS? Yorkshire-klubben kan bli kjøpt opp av Red Bull skriver Daily Mirror. Foto: Scanpix
RED BULL LEEDS? Yorkshire-klubben kan bli kjøpt opp av Red Bull skriver Daily Mirror. Foto: Scanpix

– Leeds kan bli kjøpt opp av Red Bull

Energidrikkeleverandøren har store planer for klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leeds United kan bli kjøpt opp av Red Bull i en handel som skal være verdt i overkant av 700 millioner kroner.

Det skriver Daily Mirror lørdag.

Ifølge avisens kilder skal oppkjøpet være klart innen et par uker, og Red Bull skal ha hatt oppkjøpet i tankene over en lengre periode. Nå skal det kun være et par detaljer igjen før Massimo Cellino selger klubben til energidrikkeleverandøren.

Red Bull eier allerede to fotballklubber i Europa, en i Østerrike og en i Tyskland. Der har firmaet endret navnet på klubbene til Red Bull Salzburg og RB Leipzig. For å unngå eventuelle problemer med UEFA skal energidrikkeleverandøren være villig til å kvitte seg med en av de nevnte klubbene.

Det er uklart om oppkjøpet innebærer navnebytte, men Leeds risikerer å hete Red Bull Leeds etter oppkjøpet ettersom det har vært vanlig praksis tidligere. Til eksempel het Red Bull Salzburg SV Austria Salzburg før energidrikkeleverandøren kom inn i bildet.

Flere representanter skal ha besøkt Elland Road for å ha hatt samtaler med Cellino og energidrikkleverandøren har skal ha store planer for klubben. De ønsker å ta klubben tilbake til Premier League og satse på klubbens akademi.

Den nåværende eieren er suspendert av ligaforeningen etter at skatteundragelse, en suspensjon som utløper etter sesongen er ferdig.

Italienerens eierskap har vært langt i fra populært og klubblegenden Johnny Giles, som scoret 87 mål på 383 kamper, gikk tidligere denne sesongen i strupen på Cellino etter nok et managerbytte.

– Jeg tror det beste han kan gjøre er å komme seg ut av klubben og gjøre plass til en ny eier som jobber etter supporternes interesse, sa han da.

Nå kan det se ut til at klubblegenden kan få ønsket sitt oppfylt.