Tre Arsenal-perler på en snor senket Liverpool

Formlaget Arsenal knuste Liverpool 4-1 på Emirates. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Liverpool 4-1

Se sammendrag øverst i saken.

Héctor Bellerín, Mesut Özil, Alexis Sanchez og Olivier Giroud ga Liverpool en leksjon i lekkert angrepsspill og effektivitet med tre fantastiske mål på under ti minutter da Arsenal vant 4-1 mot Liverpool på Emirates. 

Arsenal vant sin niende strake ligakamp på Emirates og klatret opp på andreplass på tabellen. De ligger nå to poeng foran Manchester City, som møter Crystal Palace mandag. For Liverpool er håpet om en topp fire-plassering i ferd med å svinne hen. Noe også Liverpool-trener Brendan Rodgers innrømmet etter kampen. 

–  Nå blir det vanskelig. Det ser dårlig ut med tanke på topp fire-plassering. Manchester United var allerede fem poeng foran før kampen. Det er nesten umulig, sier han. 

 

– Forsvarte oss for dårlig
–  Jeg synes vi var for negative i starten. Vi satte oss selv under massivt press. Men etter de ti første minuttene fant vi rytmen i spillet og var faktisk det beste laget. Vi skapte de største sjansene. Det så ut som om vi skulle gå til pause med 0-0. Men så forsvarte vi oss dårlig på alle målene og da blir det vanskelig, sier Rodgers

Tre perler på en snor
Kampen åpnet med et massivt press fra hjemmelaget. Liverpool mistet flere ganger ballen i farlige posisjoner og serverte Arsenal flere store muligheter. Blant annet hadde Aaron Ramsey en stor sjanse etter fem minutter, men en god Simon Mignolet reddet waliserens skudd.

Etter hvert jobbet Liverpool seg mer inn i kampen og spilte seg til noen få sjanser, men Liverpools angrepsrekke ble for unøyaktige i avslutningene til at de ble omsatt i scoringer. 

De siste ti minuttene før pause var det bare Arsenal det handlet om på Emirates. Først scoret Héctor Bellerín med en fin curl i lengste hjørne, deretter fulgte Mesut Özil opp med en frisparkperle, før Alexis Sanchez økte ledelsen til 3-0 med et hardt skudd fra 17 meter.

Andreomgangen ble en ren transportetappe for Arsenal, som hadde full kontroll på det meste. Liverpool fikk seg et trøstemål på straffespark etter 75. minutter. Arsenals første målscorer, Bellerín, sakset ned Raheem Sterling  på vei mot mål. Kaptein Jordan Henderson scoret på den påfølgende straffen. 

Etter 85 minutter klarte Emre Can å pådra seg sitt andre gule for dagen og dermed gikk det fra vondt til verre for gjestene fra Liverpool. 

Olivier Giroud satte kronen på verket  med sin sjette scoring på rad i ligaen like før slutt.

Wenger: – Det er opp til oss selv
Arsenal-manager Arsene Wenger var fornøyd med tingenes tilstand etter kampen.

– Liverpool var farlige på vei fremover. Det er en mental test, men det handler om å ta vare på mulighetene, sier han. Og legger til:

– Vi ønsker å fortsette og vinne. Hvor vi ender på tabellen ligger i våre hender, men det kommer an på konsentrasjonen vår, sier han.