MISFORSTOD: Peter Ijeh misforstod avisens overskrift og trodde han ble anklaget for utroskap. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
MISFORSTOD: Peter Ijeh misforstod avisens overskrift og trodde han ble anklaget for utroskap. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX

Tidligere Tippeliga-spiller i sex-misforståelse

Peter Ijeh trodde en avis anklaget ham for utroskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var da den tidligere Viking-spissen Peter Ijeh spilte i Malmö i 2001 at spissen havnet i en utrolig sex-misforståelse.

Det er Ijeh selv som nå forteller historien til Expressen.

Bakgrunnen var at spissen hadde seks nettkjenninger på fem kamper for sin nye klubb Malmö.

De imponerende prestasjonene førte naturligvis til overskrifter i svensk presse, og da nigerianeren bladde opp avisen dagen etter den sjette scoringen kunne han lese ordet «sex» bak sitt eget navn.

– Det var en av mine beste kamper, og dagen etter så jeg at det stod ordet sex i avisen. Jeg forstod ikke hva det betydde på svensk, så jeg dro hjem og holdt meg innendørs i et par dager, sier Ijeh til avisen.

Spissen trodde da at avisen anklaget ham for utroskap, og ante ikke at «sex» er et siffer på svensk. Bedre ble det ikke av at det var en sexannonse på samme side.

Spissen ble så oppskaket at han stengte innsyn gjennom vinduene og låste alt av dører. Ikke tok han telefonen og droppet treningene de neste dagene.

– Jeg hadde mange samtaler fra ukjente numre. Siden fikk jeg vite at det var helt vanlige intervjuavtaler, fortsetter spissen.

Klubben etterlyste heller ikke Ijeh i de dagene spissen var borte fra trening. De trodde spissen var hjemme og hvilte. Til slutt ble mysteriet oppklart.

– Jeg ringte en venn som forklarte meg hva ordet «sex» betyr på svensk, og jeg ble veldig lettet når jeg forstod hva det egentlig betydde, avslutter spissen.

Ijeh er i dag trener, men har for øyeblikket ingen klubb. Forrige sesong var han trener for Assyriska BK i svensk 2. divisjon.